Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100% prirodna

VIDEO TomTato: Biljka koja daje dva ploda - krumpir i rajčicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Križanjem krumpira i rajčice u Velikoj Britaniji napravljena je biljka koja daje oba ploda. Biljka nije genetski modificirana, a uskoro kreće u komercijalno uzgajanje. Cilj je da bolje iskoristimo prostor u svojim vrtovima.

TomTato je biljka nastala križanjem popularnih biljaka koje se nalaze u gotovo svakom vrtu. Rajčica i krumpir srodne su biljke pa se stoga i krenulo u ovaj projekt. Nitko nije mogao ni zamisliti kako će savršeno i skladno izrasti. Krumpir, tamo gdje mu je i mjesto - pod zemljom, a na stabljikama sočni plodovi rajčice.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Nova Gradska knjižnica i društveno-kulturni centar - vizual - 7 Napokon kreće Početak gradnje velikog kompleksa na Paromlinu: "Radovi počinju idućeg tjedna i trebali bi trajati dvije godine"

'Ovo je 100 posto prirodno, nije genetski modificirano. Biljka je prirodna i sigurna, svaka je cijepljena rukom što je delikatan posao', kazao je znanstvenik Michael Perry.

>> VIDEO Biljka koja reagira na dodir

Iako izgleda poput neke laboratorijske biljke, TomTato je posve prirodnim putem nastao. Želja ljudi koji su je stvorili jest bolje iskoristiti prostor u vrtovima i na terasama. Na malo mjesta možemo dobiti puno finih plodova.

'Nije riječ ni o kakvom triku, ovo je fantastična biljka koja štedi prostor. Sve manje je prostora u našim vrtovima i ne možemo zasaditi sve što želimo. Sada možemo krumpir i rajčicu imati i na terasi. Iz jednog lonca dobijemo dva ploda', kazao je Perry.

Biljka je sada spremna i za komercijalnu upotrebu. Uskoro će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, a potom, nema sumnje, proširiti svijetom.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene