Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažu: 'Nema GMO!'

Skeptici pozor: Evo od čega se rade McDonald's krumpirići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedni od najpoznatijih prženih krumpirića na svijetu upravo su oni McDonaldsovi. Mnogi se pitaju od čega se oni uopće rade, ima li u njima kemikalija i rade li se uopće od pravih krumpira.

Budući da je ovoj megakorporaciji iznimno bitno uspostaviti pozitivan imidž u javnosti u svoju su tvornicu krumpirića pustili ekipu popularne emisije Mythbusters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znate li? ANIMACIJA Evo kako nastaje tornado! Slika nije dostupna Jak vrtlog INFOGRAFIKA: Evo kako nastaje razoran tornado!

Voditelj emisije Grant Imahara prošao je cijeli proces nastanka McDonaldsovih krumpirića i to unatrag - od smrznutih krumpirića koji se pakiraju za slanje u restorane do samog polja s kojeg dolaze sirovi krumpiri.

Javnost uznemirila vijest o Big Macu

Iz McDonaldsa su potvrdili kako ne koriste GMO krumpire, a nakon što s polja stignu u tvornicu, oni se gule, precizno režu na jednake komade,a potom se namaču u dekstrozu kako bi se pri prženju zadržala zlatna boja. Potom ih se tretira natrijevim pirofosfatom koji sprječava da krumpirići ne posive tijekom transporta u restorane.

Prije smrzavanja, krumpiriće se djelomično prži kako bi se i naknadno zadržala njihova hrskavost.

Video nastanka McDonaldsovih krumpirića možete pogledati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene