Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarne nesreće

VIDEO Pogledajte što su sve liječnici vadili iz ljudskih tijela...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Incidenti poput onog koji se dogodio protekli tjedan kada je harpun jednoj Brazilki probio lubanju, nisu toliko rijetki i o njima smo već izvještavali. Donosimo pregled najintrigantnijih ovakvih događaja.

Za vas smo izdvojili pregled nekoliko neobičnih priča kada su liječnici iz ljjudskih tijela vadili razne predmete, a pacijenti čudom preživjeli.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

1. Radnik pao na šipku

Francisco Barroso (47), građevinski radnik iz Brazila preživio je nevjerojatnu nesreću na radu kada mu je vrat probila metar dugačka čelična šipka. Dok je radio na jednoj građevini pao je s tri metra visine na čeličnu šipku koja je virila iz betona. Radniku je pomogao kolega koji je odrezao oba kraja šipke prije nego je došla hitna pomoć. Barroso je prema riječima kolega, s njima čitavo vrijeme normalno razgovarao. Kada je došao u bolnicu nije osjećao bol niti je imao vrućicu. Šipka je uspješno odstranjena.

>> Čudom preživio: Radniku čelična šipka probila vrat

2. Progutala nož

Bivša bulimičarka iz Atlante svojim je prijateljima htjela pokazati kako više ne boluje od bulimije te ne povraća nakon obroka. Ispričala je kako je stavila nož u usta, međutim u tom ju je trenutku nešto nasmijalo i ona je oštri predmet slučajno progutala. Da se nož nalazi u njeznoj utrobi pokazale su i rendgenske snimke. Doktori su pacijenticu odmah podvrgnuli endoskopskom zahvatu, u kojem joj je uklonjen nož iz jednjaka bez ikakvih komplikacija.

>> FOTO: Bivša bulimičarka progutala nož!

3. Harpun ušao iznad oka izašao na tjeme

Tinejdžer s Floride, Yasser Lopez, proboden je harpunom od gotovo jednog metra. Bio je pri svijesti i tijekom operacije te je komunicirao s liječnicima. Harpun koji je ušao iznad desnog oka, a izašao na tjemenu nije ostavio nikakve teže posljedice na njegovo zdravlje.

>> Harpun od metra mu probio glavu

4. Čavao si ispalio u srce

Amerikanac Dennis Hennis slučajno si je ispalio čavao od 10 centimetara u srce. Čavlom se upucao dok je sa sinom bio na susjedovom krovu. Pištolj je zapeo i Dennis ga je počeo čistiti ne bi li ga otkočio i tada mu je pištolj ispalio čavao u prsa, točno u srce. Čavao mu je prošao kroz desnu klijetku koja opskrbljuje pluća krvlju i Dennis je ubrzo dobio srčani udar. Srećom, brzo je prebačen helikopterom u bolnicu te se oporavio nakon uspješne operacije.

>> Slučajno si ispalio čavao od 10 cm u srce - i preživio!

5. Šipka u lubanji

Jedan je kineski radnik pao na čeličnu šipku koja mu se zabila 15 centimetara u lubanju i preživio. Šipka mu je ušla u lubanju kroz čeljust, a operacija da se izvadi iz glave tog 22-godišnjeg radnika trajala je punih pet sati. Operacija je uspjela, a šipka debljine 1,2 centimetra je uklonjena iz glave.

>> Radnik preživio pad na šipku koja mu se zabila 15 centimetara u lubanju

6. Prometna nesreća

Indijac Supratim Dutta vozio se u taksiju koji je naletio na zgradu u izgradnji. Pri tom se u njega zabila šipka te mu probila slezenu, želudac, dijagfragmu i slomila rebro. Srećom, srce nije ni okrznula. Nakon nesreće Dutta je bio pri svjesti, a dok je čekao na operaciju mobitelom je nazivao roditelje i prijatelje. Uslijedila je trosatna operacija u bolnici u New Delhiju tijekom koje su mu kirurzi uspješno odstranili šipku.

>> Probila ga šipka duga 1,5 m - preživio je

7. Probio glavu harpunom

34-godišnji Bruno Barcello iz Brazila 'igrao' se harpunom te si je uslijed toga slučajno probio glavu. Međutim tek je sljedeći dan zatražio liječničku pomoć. Liječnici su ostali šokirani prizorom koji su vidjeli . Srećom prošao je bez ikakvih neuroloških posljedica.

>> Nevjerojatno: Probio si glavu harpunom, mozak neoštećen!

8. Liječnici u glavi zabunom ostaviti metalnu šipku

I Britanac Donovan McGowan u glavi je imao komad šipke, ali sve zbog liječničke pogreške tijekom operacije. Nakon kirurškog zahvata kojem je bio podvrgnut nakon operacije ostala mu je kvrga na čelu ispod koje se skrivala metalna šipka duga 10 centimetara. Nekoliko mjeseci nakon operacije otišao je na skeniranje glave pri čemu je otkriveno da se u njoj nalazi komad šipke. Šipka je potom iz glave uspješno odstranjena.

>> Kirurzi mu u glavi ostavili metalnu šipku, naravno da je boljelo

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene