Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko pije votku i puši cigarete, taj pomaže rješavanju socijalnih problema u državi, ocijenio je ministar financija Aleksej Kudrin govoreći o proizvodima na koje se primjenjuje viša porezna stopa.


'Ljudi trebaju shvatiti: tko pije votku i puši, taj pomaže državi. Ako popušiš jednu kutiju cigareta na dan, uplatio si sredstva u fond iz kojeg se rješavaju pitanja kao što su demografska politika, razvoj socijalnih službi, poticanje nataliteta', objasnio je ministar.

Vezani članci Gašenje cigarete (Foto: Dnevnik.hr) Od 1. travnja veće trošarine na cigarete, sokove i alkohol: Evo koliko će poskupjeti Alkohol, ilustracija - 1 Proizvođači kažu - sve će prebaciti na leđa građana, a oni poručuju: "Ovo samo vodi prema crnom tržištu..."

Izjava iznenađuje s obzirom na to da od votke i alkohola svake godine umre pola milijuna ljudi. A prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, očekivani životni vijek muškaraca u Rusiji je 60 godina, manje nego u siromašnim državama poput Bangladeša ili Hondurasa. U borbi protiv alkoholizma gradske vlasti Moskve uvele su od srijede zabranu prodaje žestokih alkoholnih pića navečer od 22 sata do 10 sati ujutro. (Hina)