Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukoliko niste znali...

Riješen misterij ženske seksualnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženska želja za seksom je daleko složenija nego što se dosad mislilo.

Novo istraživanje ženske seksualnosti je pokazalo kako hormoni kod ljepšeg spola nisu faktor koji pobuđuje želju za seksom.

Naprotiv, odlučujući faktori su ženino zadovoljstvo odnosom s partnerom te drugi psihosocijalni faktori.

Novo istraživanje provedeno u nekoliko američkih gradova pokazalo je kako razine testosterona i ostalih spolnih hormona imaju ograničenu ulogu pri proizvodnji ženske želje za seksom, posebno u menopauzi.

Iako je testosteron glavni muški spolni hormon, žene ga također imaju u malim količinama, a proizvode ga jajnici.

'Dok su razine testosterona i ostalih reproduktivnih hormona oduvijek smatrane ključnim faktorima želje za seksom kod žena, naša velika studija sugerira kako su za to zapravo ključni psihosocijalni faktori', izjavio je John Randolph sa Sveučilišta Michigan Medical School.

Pročitajte i ovo Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..." Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Progovorili o tome kako su doznali što je to - SEKS!

Naime, studija se zasniva na tezi kako je za seksualnu želju kod žena izuzetno važno da se ona u vezi osjeća emocionalno dobro.

Istraživači su prikupili podatke 3.302 žene koje su sudjelovale u proučavanju ženskog zdravlja diljem zemlje kako bi se analizirala veza između reproduktivnih hormona i seksualne funkcije tijekom menopauze.

Žene su upitane o svojoj želji za seksom i seksualnim aktivnostima.

Također su dale uzorak krvi iz koje im se izmjerila razina testosterona i drugih reproduktivnih hormona, među kojima su DHEAS kojeg tijelo može pretvoriti u testosteron ili u oblik estrogena koji se zove estradiol, te FSH.

U istraživanju su naišli na ženu koja ima prirodno ima veću razinu testosterona nego što je to kod žena uobičajeno i zbog toga češće osjeća želju za seksom nego žene s niskom razinom tog hormona.

No, istraživanje ih je posebno iznenadilo jednom činjenicom koja će zasigurno riješiti mnoge nedoumice po pitanju ženske seksualnosti kod oba spola.

Naime, znanstvenici su primijetili kako su žene koje su zadovoljnije emocionalnim odnosima u svojoj vezi, imale i bolje seksualne odnose s partnerom.

'Odnosi s partnerom i svakodnevica koja ih uvjetuje itekako utječu na seksualnu želju', naglašava Randolph, a ovo se odnosi ne samo na žene u menopauzi nego na ženski rod u cjelini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene