PR
PR

Plan stavljanja na tržište dio je novog globalnog partnerstva, a obuhvaćat će 210 zemalja i teritorija. Novim će dogovorom Revolut izdati svoje prve kartice u SAD-u u suradnji s Mastercardom. Revolut je na dobrom putu da svoj proizvod plasira na američko tržište do kraja godine


Mastercard (MA) i Revolut danas su najavili sklapanje partnerstva za stavljanje Revolutovih kartica na američko tržište do kraja godine, koje je dio proširenja njihovog odnosa, a omogućit će izdavanje kartica na svakom tržištu diljem svijeta gdje se prihvaća kartica Mastercard. Mastercard je razvio snažan odnos s Revolutom od osnivanja Revoluta u 2015. i njegovog sudjelovanja u programu mreže za ubrzanje Start Path.

Vezani članci PR Istraživanje pokazalo: 94% Hrvata koristi kartice, 17% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom PR Digitalizacija u Hrvatskoj: građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

Mastercard i Revolut zajedno uživaju veliki uspjeh diljem Europe, pružajući potrošačima inovativne financijske usluge, od svakodnevnog upravljanja novcem do vodećih deviznih rješenja na tržištu. Današnje priopćenje potvrđuje da će te dvije tvrtke surađivati na najmanje 50 posto svih postojećih i budućih izdavanja Revolutovih kartica u Europi. Osim u Europi, taj će sporazum također omogućiti Revolutu da dosegne svoje ciljeve globalne dostupnosti. Kako bi se postigli ti ciljevi, potrebno je potrošačima u SAD-u ponuditi financijske usluge, a do kraja godine ti će brendovi staviti na američko tržište Revolutova prva rješenja. Globalno proširenje također će omogućiti Revolutu da dođe na azijsko-pacifičko i latinskoameričko tržište, kao što su: Australija, Singapur, Japan i Novi Zeland te Latinska Amerika.

PR
PR

Nikolay Storonsky, osnivač i glavni izvršni direktor Revoluta rekao je: [„Kao Revolutov partner u uvođenju usluga, Mastercard je igrao važnu ulogu u postizanju našeg dosadašnjeg uspjeha, a današnji dogovor omogućit će nam da dosegnemo svoje ambiciozne ciljeve ponude inovativnih financijskih i platnih rješenja ljudima diljem svijeta“. Nikolay je dalje rekao: „Ulazak na američko tržište za nas će biti velika prekretnica, a oduševljeni smo što će nam Mastercard biti izabrani tržišni partner“.]

Michael Miebach, direktor proizvodnje u Mastercardu, rekao je: „S obzirom na to da smo posljednje četiri godine surađivali s Revolutom, oduševljeni smo što naš odnos i dalje raste i ostvaruje naše zajedničke globalne ambicije. Uspjeh Revoluta i njegova brzina širenja na nova tržišta, kao što je SAD, dobrodošao je dokaz naše posvećenosti pružanju potpore fintech tvrtkama. Širenje Revolutova poslovanja na globalnoj razini omogućit će milijunima ljudi diljem svijeta koristi Mastercardove globalne prihvaćenosti i Revolutovih inovativnih financijskih usluga.“

PR
PR

U sklopu partnerstva Revolut će također primijeniti neke od najnovijih Mastercardovih tehnologija na svoje proizvode i svoja rješenja, a za početak će pozitivno utjecati na Mastercardovu platformu Send.
Samo u Europi Mastercard je izabrani partner više od 60 digitalnih banaka i fintech tvrtki, što se udvostručilo u posljednje dvije godine te je dokaz naše strategije rada s fintech partnerima od njihova osnutka. Mastercardov program Start Path, kojemu se Revolut pridružio 2016. godine kao novoosnovano poduzeće, nagrađivani je program koji omogućuje novoosnovanim tehnološkim poduzećima da u kasnijim fazama brzo rastu uz pomoć jedinstvenog pristupa Mastercardovoj tehnologiji, rješenjima, stručnosti i globalnim partnerstvima.

O Mastercardu

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, tehnološka je tvrtka u industriji globalnog plaćanja. Naša mreža za obradu globalnih plaćanja povezuje potrošače, financijske institucije, trgovce, vlade i poduzeća u više od 210 zemalja i teritorija. Mastercardovi proizvodi i rješenja čine svakodnevne trgovačke aktivnosti, kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i vođenje financija, jednostavnijima, sigurnijima i učinkovitijima za sve. Pratite nas na Twitteru uz @MastercardNews, pridružite se razgovoru na blogu Beyond the Transaction i prijavite za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

O Revolutu

Revolut su pokrenuli investicijski bankari Credit Suissea i Deutsche Banka Vlad Yatsenko i Nikolay Storonsky u srpnju 2015. kao digitalnu alternativu velikim bankama. Iako je ta fintech tvrtka u početku privlačila korisnike tako što im je omogućivala trošenje i prebacivanje novca u inozemstvu po međubankovnoj tečajnoj stopi, od tada je privukla više od 7 milijuna korisnika u Europi svojim pregledom potrošnje, budžetiranjem, značajkama uštede i razmjenom kriptovaluta.

PR
PR

Revolut je do danas prikupio otprilike 340 milijuna dolara od ulaganja uglednih društava poduzetničkog kapitala, među kojima su Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital i DST Global.