Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Reprezentativci Luka Stepančić i Lovro Mazalin uz Zadrane na ljetnom mentalnom treningu Aktivne Hrvatske

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/5 >>
Ljetne vrućine i morske radosti nisu isprika za rad na sebi. Zanimljiv mentalni trening Aktivne Hrvatske, koji se održao u Falkensteiner Hotelu&Spa Iadera, privukao je brojne Zadrane koji su s velikim zanimanjem pratili radionicu koja je za temu imala vrijednosti i petogodišnji plan.

Predavanje psihologa Ane Kotzmuth i Igora Čerenšeka sa zanimanjem su pratili osobni izaslanik Predsjednice RH i rukometni reprezentativac Hrvatske Luka Stepančić, igrač Zaragoze - košarkaš Lovro Mazalin, organizatorica Zadar Basketball Tournamenta Zdenka Zrilić i mnogi drugi. Generalni partner projekta je HEP, a stručni su Kineziološki fakultet iz Zagreba, Biotrening i Definicija Hrane.

Veseli me da sam se danas u ime Predsjednice RH obratio Zadranima. Aktivna Hrvatska u kojoj sudjelujem godinama, Mentalnim je treningom napravila iskorak. Upravo i na završenom nogometnom prvenstvu vidjeli smo koliko je ovaj segment u sportu, ali i u svakodnevnom životu izrazito važan. Poruka je svima da budemo aktivni i u ljetnim mjesecima te da više pažnje posvetimo sebi!” – izjavio je Luka Stepančić, osobni izaslanik Predsjendice RH pod čijim se pokroviteljstvom održava projekt Aktivna Hrvatska.

Vrijednosti su poput otisaka prstiju, svaki je jedinstven i prisutan u svakom aspektu našeg života. Vrijednosti definiraju naše akcije, naše svakodnevno ponašanje, ali značajan utjecaj imaju i na naše misli, osjećaje te na našu motivaciju.

PR PR

To su stvari koje su nam toliko osobno važne da bez njih ne želimo živjeti. Kad smo s njima usklađeni osjećamo se mirno i ispunjeno, a kad nismo, onda smo često tužni i frustrirani. Vrijednosti su najbliže opisu našeg identiteta. U Zadru smo podučili polaznike našeg treninga kako definirati vrijednosti i kako ih svakodnevno koristiti za osobni napredak. Ono što i vi možete napraviti već danas je promisliti što vam je najvažnije od svega u životu, a da pritom ne mislite na svoje interese nego doista na stvari koje smatrate bitnim i bez kojih ne možete i stavite ih na vidno mjesto tako da se na njih svakodnevno podsjećate!“ – izjavio je psiholog Igor Čerenšek.

Većina ljudi u svom poslu ima zadatke, dnevne, tjedne, mjesečne. Mnogi vode projekte ili su dio nekog projekta i svakom projektu pristupaju vrlo ozbiljno. Prije pokretanja važnog projekta odvajamo puno vremena za pripremu, planiramo resurse ali i moguće nedostatke i prepreke, kao i podršku koja nam je potrebna u projektu. Odredite ciljeve i prioritete kao i datume do kojih ćete određene stvari napraviti. I naravno, to sve zapišite!

Partner projekta Falkensteiner Punta Skala resort okreće se sportskom turizmu – od ovog ljeta u punom smislu te riječi – naime, otvorili su novi sportski centar s teniskim terenima, padelom, golf range-om, nekoliko multifunkcionalnih terena, mini golfom i drugim što će zasigurno doprinijeti većoj aktivnosti gostiju. Hrvatska liječnička komora educirala je u Petrčanima i mjerila indeks tjelesne mase uz dr. Tomislava Dominisa i dr. Ivu Pejnović Franelić koja je tom prilikom izjavila: „Mijenjanje ustaljenih navika koje mogu naštetiti našem zdravlju za dio osoba nije nimalo lak proces. Za promjenu je važna motivacija i podrška i zato smo danas ovdje!

Merkur osiguranje provelo je zanimljivu anketu, NIVEA je polaznicima darovala proizvode za njegu tijela nakon sporta, a Mivela – vodu uz koju možete sve. Najbolji sportaš u gradu, Decathlon priredio je iznenađenje, a poliklinika Affidea je educirala o važnosti prevencije. Partner projekta Tosama predstavila je liniju unisex uložaka za regulaciju znoja.

PR PR

Idući trening Aktivna Hrvatske održat će se pod vodstvom Asje Petersen 22. kolovoza u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske. Za trening se možete prijaviti putem službene web stranice projekta: www.aktivnahrvatska.hr


 

Pročitajte i ovo PR Aktivna Hrvatska "Bez straha nema hrabrosti" PR Aktivna Hrvatska Brojni Dubrovčani vježbali na jubilarnom treningu Aktivne Hrvatske

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene