Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Americi je umrla 7-mjesečna beba nakon što je progutala vrećicu s tekućim deterdžentom za pranje odjeće. Prva je to smrt u SAD-u povezana sa tim proizvodom.


Beba koja je progutala vrečicu nalazila se sa svojom majkom. Kada se majka udaljila, beba je pojela vrećicu koja je bila unutar košare za rublje koja se nalazila na krevetu.

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna tragedija u Otoku: Dijete stradalo u prometnoj nesreći, preminulo u bolnici Beba u opasnim situacijama Tata obožava strašiti rodbinu stavljanjem djeteta u opasne situacije, provjerite kako im diže tlak

'Smrt ove bebe je tragedija. To podsjeća sve roditelje kako moraju paziti kad ostavljaju sredstva za čišćenje blizu djece' rekla je Terri Durdaller, glasnogovornica ministarstva obitelji na Floridi.

Ovo je prvi takav smrtni slučaj u SAD-u. Naime, prema Američkom društvu za kontrolu otrova samo ove godine zabilježeno je više od 5.700 trovanja djece deterdžentima, a u 2012. godini 6.231 trovanje, prenosi MSN.

>> Prirodnim putem rodlila bebu od 6,2 kilograma: 'Nije mi trebala ni epiduralna!'

Različite organizacije u SAD-u upozoravaju na opasnosti takvih vrećica za pranje rublja. Smatraju da roditelji moraju biti posebno oprezni jer one najčešće izgledaju poput bombona i upozoravaju da ih se makne što dalje od djece.

Neki predlagaju da vrećice ne budu prozirne i da se tako ne vide šarene boje deterdženata. Time bi se, nadaju se, mogla smanjiti dječja radoznalost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook