Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezaposleni muškarac iz New Yorka tvrdi kako dnevno zaradi 2.500 kuna 'češljajući' ulice tog velegrada u potrazi za ispalim draguljima i zlatom.


Raffi Stepanian, 43-godišnjak, pretražuje svaki centimetar Diamond Districta, a jedini alat koji nosi sa sobom jesu dvije pincete, prenosi Daily Telegraph.

Vezani članci Stan u New Yorku Neki stanodavci nemaju srama, pogledajte što naplaćuju više od 10.000 kuna mjesečno Policija ispred katedrale sv. Ivana Božanskog u New Yorku Pucnjava u katedrali u New Yorku, napadač otvorio vatru tijekom nastupa zbora: "Nije ciljao nikog konkretno. Vikao je - 'ubijte me'"

U samo dvije noći, Stepanian je prikupio oko 5.000 kuna 'čisteći' ulice New Yorka od zalutalog zlata i dragog kamenja. 'Od toga i preživljavam. Možda ću pokrenuti i novu zlatnu groznicu na ulicama New Yorka. Zemlja na nogostupima u 47. ulici je krcata tim', rekao je Stepanian.

On je dosad uspio pronaći odlomljene komade dijamanata i rubina iz nakita, komadiće platine i zlata, sa satova, naušnica i ogrlica. Nešto zlata je zadržao kako bi ga možda u budućnosti otopio i upotrijebio, a ostatak je prodao. 'Ponekad dobijem i 150 kuna za komad, ali nakupi se više toga. To je područje na kojem žive bogataši i jednostavno im stvari ispadaju i zapnu u blatu', pojasnio je.

Stepanian je i sam radio u draguljarnici pa je svoj talent za pronalaženje blještavih predmeta na pločniku okarakterizirao i profesionalnom deformacijom.