Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izvanzemaljci' aktivni kao i uvijek

Ovo su najspektakularnije NLO snimke u 2011. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo da više i ne prođe jedna godina, koju na svoj način ne obilježe svjedočanstva o NLO-ima.

Iako se 2011. u svijetu pojavilo pregršt snimaka, mi smo odabrali 10 koje su najviše privukle vašu pažnju. Neke od snimaka ste nam i sami poslali, a koja je uvrštena u naš izbor pogledajte u priloženim videima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koga je sve u 2013. posjetio NLO? Slika nije dostupna Pregled gospodarskih kriza Gospodarska kriza u 2011. 'poljuljala' svijet, euro teško preživio godinu

Krenimo nekako redom, s prvom snimkom koja poput virusa proširila internetom. Dakle, 26. veljače, na YouTubeu je osvanula snimka, ni manje ni više, nego matičnog izvanzemaljskog broda, kako klizi među oblacima. Autentičnost snimke nije potvrđena, ali je snimka izazvala veliku pažnju u medijima.

Iduća snimka možda je i najviše odjeka imala u svijetu, jer je njemačka medijska grupa NDR objavila snimku NLO-a iznad tsunamijem oštećene i eksplozijama razorene nuklearke Fukushima Daiichi u Japanu. Tri tjedna prije toga iznad Japana je snimljena i čitava flota NLO-a. Evo Podsjetnika kako je to izgledalo.

Početkom svibnja, pored Primoštena iznad pučine snimljen je slijedeći NLO. 'U početku sam pomislio da je svjetlost na brodu, ali na videu se može primijetiti da je svjetlost uzdignuta iznad nivoa mora i to dosta. Znači, da brod nije', opisao je Edin Selimović, koji je snimku objavio i na YouTubeu.

U Lipnju se pojavila i fascinantna snimka ultra brzog preleta nepoznate letjelice ispred putničkog zrakoplova u Orlandu. Službenog objašnjenja što se to dogodilo i što je to kamera uhvatila nije bilo. Nije poznato jesu li superbrzu letjelicu uspjeli uhvatiti i radari, no njihov susret izgledao je vrlo blisko, gotovo na granici sudara.

Sjećate li se velike pješčane oluje koja je doslovce progutala grad Phoenix u SAD-u? Onda se prisjetite i snimke dvije NLO letjelice koje je snimio i CNN. NLO letjelice ove godine su bile viđene iznad svakog područja katastrofe.

Početkom listopada iznad Zagreba je snimljena neobična letjelica, točnije iznad zagrebačkog naselja Gajnice. Naš čitatelj, koji je zabilježio njezin let, odlučio je snimku podijeliti s nama i vama, ali se na kraju ispostavilo da se radilo o posebnoj vrsti reklamnog cepelina.

Iduća NLO snimka nastala je u Peruu, a svjedočio joj je čitav razred školaraca, s nastavnikom, koji je neobičnu letjelicu na nebu i snimio kamerom. Dosad nije objašnjeno što je to nastavnik zapravo snimio. Prisjetite se letjelice u priloženom videu.

U listopadu je na red je došla i jedna neobična NLO snimka. Lovac iz američke savezne države Missouri, 7. listopada je postavio kameru na noćno snimanje u polje, s namjerom da snimi divljač. Dobio je što je htio, no kad je pregledao snimku, uočio je i neobičan 'bonus'. Evo podsjetnika što je njegova kamera snimila u noći.

Kad smo već kod 'lovačkih priča', onda spomenimo i lovca iz Auburna u SAD-u, koji je tvrdio kako je siguran da je kamerom snimio izvanzemaljsku letjelicu. Ono što je snimio zapravo bio je NLO s naljepnicom JP Aerospace, odnosno eksperimentalni balon istoimene tvrtke.

Šećer ostaje za kraj, naravno. Početkom prosinca pojavila se i posljednja snimka NLO-a, koju je snimio NASA-in satelit STEREO A. Naime, na snimci se iza planeta Merkura odjednom pojavio NLO, kao da je izašao iz plašta nevidljivosti. Znanstvenici su pojavu objasnili kao 'popratni artefakt' na fotografiji, no pravo pitanje je zašto taj 'artefakt' neodoljivo izgleda kao izvanzemaljski brod? Iako je još uvijek svježa, snimka već ima gotovo 4,5 milijuna pogleda na YouTubeu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene