Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna snimka

Je li ovo uistinu izvanzemaljski brod pored Merkura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamera NASA-inog satelita STEREO A uhvatila je neobičnu pojavu pored planeta Merkura, koja podsjeća da svemirski brod koji izlazi iz 'stealth' faze.

Ogroman objekt pojavio se pored Merkura u trenutku kad je nadolazila solarna baklja sa Sunca. U priloženom videu može se vidjeti solarna baklja kako zahvaća planet Merkur, no prije toga kako otkriva i ogroman objekt pravilnih uglatih oblika.

Pročitajte i ovo PR Oglas Merkur osiguranje organiziralo panel na temu muškog zdravlja Ante Radonić, astronom neobična pojava NLO iznad Slovenije: Slučaj neodoljivo podsjeća na svjedočanstva iz SAD-a, evo objašnjenja našeg poznatog astronoma

Čitav prizor podsjeća na scene iz Zvjezdanih staza i klingonski ptica grabljivica, kojima je glavna prednost sustav za prikrivanje iz kojeg izlaze neposredno prije napada. No to je samo asocijacija, a što bi to zapravo moglo biti prosudite sami nakon što pogledate video.

Neobičnu pojavu primijetio je i postavio na YouTube korisnik siniXster, a snimka je napravljena 1. prosinca i predstavlja vremenski period od 24 sata.

Postoje i prva objašnjenja o čemu se radi. Nathan Rich iz Naval Research Laboratoryja ističe kako su 'artefakti u pozadini odraz gdje se Merkur nalazio dan prije, u obliku piksela na obrađenoj snimci'. Ipak internetom se proširila velika debata oko toga, a glavno pitanje koje se nameće jest zašto onda oblik 'artefakata' izgleda poput svemirskog broda?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene