Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imate li znanje?

POJAVILO SE NOVO ZANIMANJE Plaća? Više od 1,3 milijuna kuna godišnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanije su u potrazi za ljudima koji se razumiju u dvije ključne stvari - marketing i matematiku.

Australske kompanije jako dobro, i do tri puta više od prosjeka, plaćaju radnike s vrlo specifičnim vještinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost Tim Gurner Ispričao se, ali... VIDEO Bahati multimilijunaš sablaznio javnost! Pozvao na veću nezaposlenost kako bi "podsjetio arogantne radnike gdje im je mjesto"

Ključ dobre zarade su matematika i marketing - a novo zanimanje koje omogućuje zaradu od 200.000 dolara godišnje (1.364,816.09 kuna), predviđa se, pojavit će se u tvrtkama posvuda.

Analitičari podataka koji poznaju biznis traženi su, a nema ih dovoljno pa su njihove plaće debelo iznad prosjeka. Osoba mora ne samo razumjeti podatke, nego i poslovanje i napraviti poveznicu među njima korištenjem podataka i poslovnih rezultata.

IDETE TRBUHOM ZA KRUHOM? Ovako će vam stvarno biti kada dođete u Njemačku

Tvrtke se najčešće snalaze na način da zaposle marketinške stručnjake koje zanima matematika i onda ih podučavaju analizi, i obrnuto.

Kada zapošljava nove djelatnike Kathryn Buttler traži kreativne, inovativne osobe željne učenja, koje se razumiju u brojeve, izvrsno pričaju priče i i imaju vrhunske konzultantske vještine, a moraju poznavati programiranje i statistiku.

'Prije pet godina fokus je više bio na informatici i statistici. Dok je tehnička sposobnost još uvijek važna, mekše vještine kao sposobnost komuniciranje složenih ideja osobama koje nisu toliko tehnički potkovane, te vještina savjetovanja sve su važnije', objasnila je Buttler na koji način su se vremena promijenila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene