Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od Zagreba su jeftiniji za život i Budimpešta, Prag, Casablanca, Bukurešt, ali i ostali gradovi iz regije kao što su Beograd (195.), Sarajevo (197.) i Skopje (211.).


Portal Expatistan usporedio je svjetske gradove prema indeksu troškova života, a najskuplji grad na svijetu uvjerljivo je švicarski Zürich.

Na listi iza njega slijede Oslo, London, Ženeva, Singapur, Hong Kong, New York, San Francisco i Perth dok se na desetom mjesto našao još jedan švicarski grad, Lausanne.

Zagreb je na 173. mjestu od ukupno 224 grada što bi impliciralo da je hrvatska metropola relativno jeftina za život, s čime se mnogi njezini stanovnici sigurno ne bi složili.
Što se gradova u regiji tiče, Ljubljana se našla na 129. mjestu. Od Zagreba su jeftiniji za život i Budimpešta, Prag, Bratislava, Bukurešt, ali i ostali gradovi iz regije kao što su Beograd (195.), Sarajevo (197.) i Skopje (211.).

Vezani članci Posljedice potresa u Zagrebu Opasnost prijeti s krovova: Što se smije odmah popravljati bez ikakvih dozvola? Inženjeri upozoravaju - 550 zgrada označeno je kao crveno Potres u Zagrebu Inženjeri graditeljstva upozoravaju: "Potres iznad 6 po Richteru mnoge bi bolnice, škole, vrtiće, muzeje i crkve srušio do temelja"

VIDEO Evo kako zaista žive radnici u Hrvatskoj!

Podaci su prikupljeni od čitatelja koji su dali informacije o cijeni hrane, stanovanja, troškovima prometa, proizvoda za osobnu higijenu i tako dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook