Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od Zagreba su jeftiniji za život i Budimpešta, Prag, Casablanca, Bukurešt, ali i ostali gradovi iz regije kao što su Beograd (195.), Sarajevo (197.) i Skopje (211.).


Portal Expatistan usporedio je svjetske gradove prema indeksu troškova života, a najskuplji grad na svijetu uvjerljivo je švicarski Zürich.

Na listi iza njega slijede Oslo, London, Ženeva, Singapur, Hong Kong, New York, San Francisco i Perth dok se na desetom mjesto našao još jedan švicarski grad, Lausanne.

Zagreb je na 173. mjestu od ukupno 224 grada što bi impliciralo da je hrvatska metropola relativno jeftina za život, s čime se mnogi njezini stanovnici sigurno ne bi složili.
Što se gradova u regiji tiče, Ljubljana se našla na 129. mjestu. Od Zagreba su jeftiniji za život i Budimpešta, Prag, Bratislava, Bukurešt, ali i ostali gradovi iz regije kao što su Beograd (195.), Sarajevo (197.) i Skopje (211.).

Vezani članci Hrana - 3 Bacamo tisuće tona hrane, a mnogi žive na rubu siromaštva: "Kada vidim ta nakrcana kolica, ja se pitam koliko njih to može pojesti" Marina Matijević i Martina Bolšec Oblak - 2 Bliži se datum kada bi u Zagrebu trebalo zaživjeti razvrstavanje otpada: Glavna tema ovih dana - što ide u koju kantu

VIDEO Evo kako zaista žive radnici u Hrvatskoj!

Podaci su prikupljeni od čitatelja koji su dali informacije o cijeni hrane, stanovanja, troškovima prometa, proizvoda za osobnu higijenu i tako dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju