Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhvate li vas da u tu državu pokušavate prokrijumčariti alkohol, možete biti sigurni da vas čekaju zatvorske rešetke i bičevanje.


Krijumčariti alkohol u Saudijsku Arabiju doslovno znači igrati se sa životom. Ne piše vam se dobro uhvate li vas da ga pokušavate unijeti, osobito ako ste stranac bez diplomatske putovnice.

Vezani članci Policajac i dokumenti (Foto: Dnevnik.hr) Pijana pala s mopeda, pa odvedena na triježnjenje: Jednog policajca ugrizla za ruku, drugog udarila u prsa Ilustracija, arhiva (Foto: AFP) Eksplozija nad Rijadom: Na glavni grad Saudijske Arabije ispaljena balistička raketa

Na raznim je stranim portalima tako moguće pronaći podatke da su pojedinci bivali žestoko bičevani zbog tog prekršaja, koji ujedno predviđa i zatvorsku kaznu.

NEISKUSAN I AROGANTAN Moćni princ koji se igra vatrom na Bliskom istoku

Svejedno, unatoč golemom riziku mnogobrojni ne mogu odoljeti zaradi na crnome tržištu jer, naravno, zainteresiranih u Saudijskoj Arabiji za kapljicu ne manjka.

Pogledajte na koje sve načine krijumčati pokušavaju prevariti djelatnike tamošnje carinske službe, koji su sve samo ne naivni.