Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhvate li vas da u tu državu pokušavate prokrijumčariti alkohol, možete biti sigurni da vas čekaju zatvorske rešetke i bičevanje.


Krijumčariti alkohol u Saudijsku Arabiju doslovno znači igrati se sa životom. Ne piše vam se dobro uhvate li vas da ga pokušavate unijeti, osobito ako ste stranac bez diplomatske putovnice.

Vezani članci Brigadir Mario Pleša, zapovjednik 93. zrakoplovne u Zemuniku (Foto: Dnevnik.hr) Zapovjednik baze u Zemuniku o trojici pilota koji su prevozili švercera oružjem: ''Iskreno, nisam ni posumnjao da je riječ o nečemu ovako velikom'' Ilustracija, arhiva (Foto: AFP) Eksplozija nad Rijadom: Na glavni grad Saudijske Arabije ispaljena balistička raketa

Na raznim je stranim portalima tako moguće pronaći podatke da su pojedinci bivali žestoko bičevani zbog tog prekršaja, koji ujedno predviđa i zatvorsku kaznu.

NEISKUSAN I AROGANTAN Moćni princ koji se igra vatrom na Bliskom istoku

Svejedno, unatoč golemom riziku mnogobrojni ne mogu odoljeti zaradi na crnome tržištu jer, naravno, zainteresiranih u Saudijskoj Arabiji za kapljicu ne manjka.

Pogledajte na koje sve načine krijumčati pokušavaju prevariti djelatnike tamošnje carinske službe, koji su sve samo ne naivni.