Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Možete li zamisliti da živite životom kojeg su živjeli naši preci prije 10.000 godina?


Danas, kad nam je cijeli svijet samo jedan klik udaljen od nas teško je uopće zamisliti kako na istom planetu postoji narod koji živi jednakim istim životom što ga je živio i prije 10.000 godina.

Vezani članci Koronavirus u Indiji Afrika ima milijun zaraženih, mrtvačnice u JAR-u odavno su prepune, Indija prešla dva milijuna Slika nije dostupna Princ na dar dobio 4 krave, bika i kozu!

Tanzanijsko pleme Hadza živi na obalama jezera Eyasi ne uzgaja hranu, ne drži stoku i ne gradi trajna naselja, piše Daily Mail. Oni su lovci i sakupljači, žive život apsolutne slobode koji suvremenom čovjeku nije ni zamisliv.

Nema poslova, šefova, rokova, društvenih ili vjerskih struktura, zakona, poreza, novca... Nema ničega s čime se ostatak svijeta svakodnevno susreće.

Daleko od zapadne civilizacije: Ovako se radi beba u jednom afričkom plemenu

U špiljama oko jezera Eyasi živi oko 1000 pripadnika ovog plemena. Prema svim modernim standardima ne bi više trebali postojati, Njihov opstanak je anomalija - pleme na koje je vrijeme zaboravilo.

Nikad nisu bili u nekom većem sukobu, ne pamte problem gladi ili zaraznih bolesti. Hrane se pticama, pavijanima, antilopama i bizonima koje su sami ulovili uz pomoć ručno izrađenih luka i strijele.

Hadzi žive tek nešto južnije od mjesta na kojem su pronađeni neki od najstarijih dokaza o postojanju ranih hominida.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook