Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi smo dosad naišli na taj problem, a on ipak nema veze s fotogeničnosti, otkrio je profesionalni fotograf Stephen Eastwood.


Eastwood je napokon riješio misterij dobrih i loših fotografija portreta. Razlika između fantastične snimke i one koja vas skoro pa tjera na 'povraćanje', otkrio je Eastwood, ipak je u lećama kamere, a ne u vašoj fotogeničnosti, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna Britanac prespavao u vulkanu: Svima bih to preporučio! Slika nije dostupna SVE ZA DOBRU FOTOGRAFIJU Zrakoplov mu skoro odrubio glavu

Kako bi dokazao da je u pravu, napravio je nekolicinu fotografija lica istog modela u istoj pozi, a jedino što je promijenio bile su leće na fotoaparatu. Ovisno o fokusnoj dužini leće, fotografija će se deformirati i to će utjecati na konačan rezultat koji vidite.

Eastwood je koristio optičke leće različitih raspona, od 19 milimetara, do 350 milimetara. Fotoaparat je primicao i odmicao kako bi model uvijek bio jednako kadriran.

Što se leća tiče, što one imaju manji fokus, to će slika biti dramatičnije iskrivljena. Stručnjaci kažu da leće s fokusom 135 milimetara proizvode najprirodnije fotografije, dok one od 350 milimetara ravnaju i šire lice, a mogu učiniti i da vam uši izgledaju zabačeno iza, ili vam raširiti nos.

U konačnici, neki od tih efekata leća znatno utječu na vaš izgled na fotografiji, jer vas mogu učiniti znatno ljepšim, ili jednako tako ružnijima. Stoga pripazite kad kupujete fotoaparate u budućnosti da imaju leće s fokusom između 100 i 200 milimetara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju