Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni operacija, ni anoreksija

Ovo je ista osoba, pogodite u čemu je štos?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi smo dosad naišli na taj problem, a on ipak nema veze s fotogeničnosti, otkrio je profesionalni fotograf Stephen Eastwood.

Eastwood je napokon riješio misterij dobrih i loših fotografija portreta. Razlika između fantastične snimke i one koja vas skoro pa tjera na 'povraćanje', otkrio je Eastwood, ipak je u lećama kamere, a ne u vašoj fotogeničnosti, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neovlašteno fotografiranje u Karlovcu Radoznali građanin, prolaznik ili fotoreporter? U bolnici netko skinuo zaštitnu ogradu i fotografirao ljude na testiranju The Grand Canyon Ljubitelji prirodnih ljepota Selfijima do smrti: Pronađena još jedna žrtva fotografiranja u Grand Canyonu, u samo 8 dana poginulo troje turista

Kako bi dokazao da je u pravu, napravio je nekolicinu fotografija lica istog modela u istoj pozi, a jedino što je promijenio bile su leće na fotoaparatu. Ovisno o fokusnoj dužini leće, fotografija će se deformirati i to će utjecati na konačan rezultat koji vidite.

Eastwood je koristio optičke leće različitih raspona, od 19 milimetara, do 350 milimetara. Fotoaparat je primicao i odmicao kako bi model uvijek bio jednako kadriran.

Što se leća tiče, što one imaju manji fokus, to će slika biti dramatičnije iskrivljena. Stručnjaci kažu da leće s fokusom 135 milimetara proizvode najprirodnije fotografije, dok one od 350 milimetara ravnaju i šire lice, a mogu učiniti i da vam uši izgledaju zabačeno iza, ili vam raširiti nos.

U konačnici, neki od tih efekata leća znatno utječu na vaš izgled na fotografiji, jer vas mogu učiniti znatno ljepšim, ili jednako tako ružnijima. Stoga pripazite kad kupujete fotoaparate u budućnosti da imaju leće s fokusom između 100 i 200 milimetara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene