Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna predviđanja

Može li ovo zaista značiti kraj ljudske rase?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni fizičari na čelu s najvećim živućim genijem upozoravaju na veliku opasnost za ljudsku rasu.

Jedan od najgenijalnijih umova modernih vremena, Stephen Hawking, upozorava kako bi umjetna inteligencija mogla označiti kraj čovječanstva.

Pročitajte i ovo Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..." Pojačane patrole na francuskim ulicama najviši stupanj pripravnosti Zbog islamističkog napada Francuska mobilizirala još 7000 vojnika za patroliranje ulicama

Mašine koja mogu razmišljati predstavljaju pravu prijetnju našem postojanju, a razvoj potpune umjetne inteligencije mogao bi značiti kraj ljudske rase, rekao je cijenjeni fizičar Stephen Hawking za BBC.

Ovo je formula prema kojoj Englezi osvajaju Svjetsko prvenstvo!

Hawkingov odgovor zapravo je reakcija na novu vrstu tehnologije u njegovu računalu koje mu omogućava da govori predviđajući što će Hawking sljedeće reći.

Fizičar je već nekoliko puta upozoravao na opasnosti umjetne inteligencije zajedno s ostalim vodećim svjetskim fizičarima, a posljednji put je u svibnju istaknuo kako čovječanstvo ne shvaća ovu prijetnju dovoljno ozbiljno. 'Dok kratkoročni utjecaji umjetne inteligencije ovise o tome tko njome upravlja, dugoročni ovise o tome možemo li uopće upravljati njome', rekao je tada Hawking.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene