Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na računu na koji je godinama primao socijalnu pomoć, sada ima dovoljno novaca da kupi kuću i da krene živjeti iz početka.


Beskućnik koji je godinama živio u kartonskim kutijama, na cestama i ispod mostova u Tampi na Floridi dobio je drugu priliku i novi život.

Vezani članci Uhićenje prosvjednika u Seattleu Šire se prizori brutalnih uhićenja u SAD-u, i sami se policajci međusobno sukobljavaju. Objavljena i nova snimka Floydova uhićenja Berlin prosvjeduje zbog smrti Georgea Floyda - 1 Ispovijest tetke ubijenog Georgea Floyda: "Psi imaju bolji tretman nego što ga je imao on. To ne možete izbrisati iz sjećanja"

John Helinski tri je godine živio kao beskućnik. Iz dana u dan situacija je za ovog 62-godišnjaka bivala je sve gora. Helinski je bio primoran kartonsku kutiju ispred autobosnog kolodvora nazivati domom. Tijekom tog perioda izgubio je i osobne dokumente kojima bi mogao ostvariti pravo na pomoć, piše ABC.

VIDEO Beskućnik je samo želio pomoći, a ono što je uslijedilo šokiralo ga je

Prije nekoliko tjedana u pomoć mu je pritekao policajac Daniel McDonald. Uz pomoć socijalnih radnika tjednima je pokušavao pronaći dom za gospodina Helinskija. Prilikom potrage za njegovim osobnim podacima, uočili su nešto što će Helinskiju promijeniti život.

Naime, pojavila se informacija o bankovnom računu na koji je Helsinki u potpunosti zaboravio. Na računu na koji je godinama primao socijalnu pomoć, sada ima dovoljno novaca da kupi kuću i da krene živjeti iz početka.

"Šokirali smo se kada smo vidjeli o kojem iznosu se radi. Ostali smo bez teksta", rekao je policajac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook