Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi PEUGEOT 3008: Napredni SUV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Peugeot 3008 usmjeren je na zahtjevne kupce koji su u potrazi za isticanjem i novim iskustvima s vrlo snažnim adutima.

Novi PEUGEOT 3008, taj dugo iščekivani model osvaja tržište SUV vozila segmenta C, kategorije vozila koja je u punom razvoju u svim dijelovima svijeta. Usmjeren je na zahtjevne kupce koji su u potrazi za isticanjem i novim iskustvima s vrlo snažnim adutima. Bilo da se radi o spektakularnom PEUGEOT i-Cockpit® najnovije generacije, iznimno zanosnom dizajnu, optimiranoj učinkovitoj konstrukciji, tehnološki naprednoj opremi, novi SUV PEUGEOT 3008 želi se ponajprije nametnuti kao veliki igrač. On će biti predvodnik nove game SUV vozila marke Peugeot na globalnoj razini. Novi SUV PEUGEOT 3008 bio je zvijezda štanda marke PEUGEOT na Salonu automobila u Parizu, gdje se predstavio publici prije svjetskog lansiranja. Prodaja novog SUV Peugeot 3008 na hrvatskom tržištu kreće od studenog 2016.

Kada novi PEUGEOT 3008 osvaja segment C SUV


Već nekoliko godina naglo se širi tržište SUV vozila u svim segmentima. U Europi, u segmentu C, koji je sve značajniji i sve raznolikiji, prodaja SUV vozila umnožila se 2,5 puta od 2009., kada je lansirana prva generacija modela PEUGEOT 3008. Ako se uzmu u obzir svi segmenti, sada u Europi svaki deseti automobil pripada obitelji SUV-ova.

Istinsko utjelovljenje automobilske suvremenosti, ujedno prestižno i tehnološki napredno te izvor emocija i osobnog užitka, SUV cijeni vozača i nositelj je vrijednosti koje idu u korak s vremenom. Njime se ostvaruje ne samo težnja za osobnim izražajem nego i želja za izražavanjem svog uspjeha. Naime, tuđi se pogled nameće kao odraz vlastite vrijednosti. Naposljetku, izražava i želju za bijegom i novim iskustvima, iako ta vizija terenca koji napušta utabane staze dolazi ponajprije iz svijeta mašte!

Naime, suvremeni vozači od automobila očekuju da će im pružiti sasvim novo automobilsko iskustvo. Također žele da vrijeme provedeno u vožnji, koje se danas prečesto doživljava kao obveza, postane vrijeme za najbolja iskustva, emocije i druženje. Očekuju da će interakcija s njihovim vozilom biti intuitivna i osjetilno dojmljiva, kao da vozilo razumije potrebe svojih putnika i može im se prilagoditi. Naposljetku, žele udobnu kabinu koja se može personalizirati i u kojoj se mogu opustiti, baš kao u vlastitom domu. A koje vozilo najbolje odgovara tim željama? To je svakako „Sport Utility Vehicle”, odnosno SUV, čiji je sam koncept nadišao naziv i izgradio vlastitu viziju.

Svi su proizvođači to shvatili i sada je svjetska ponuda doista bogata. Međutim, iskustvo vožnje u SUV-ovima rijetko je na visini tih težnji. Stoga je izazov za PEUGEOT vrlo velik: nije cilj samo usvojiti sva obilježja segmenta, nego ponajprije ponuditi nevjerojatno ujednačen, suvremen, elegantan i inteligentan spoj elemenata.

Uz novi PEUGEOT 3008, marka želi ponajprije zauzeti važno mjesto u segmentu C SUV uz iznimno poželjnu ponudu dostojnu njezina najboljeg znanja i umijeća te u skladu sa strategijom uspona u viši cjenovni razred. A taj se uspon u viši cjenovni razred najprije ostvaruje time što se u vozila serijski ugrađuje novi PEUGEOT i-Cockpit®.

Zadivljujuća unutrašnjost

Kada uđete u novi SUV PEUGEOT 3008, kao da ste ušli u neki drugi svijet, pun iznenađenja, originalan i visoke kvalitete. Pogled odmah privlači spektakularna, gotovo futuristička armaturna ploča. Taj skladan spoj napredne tehnologije čini PEUGEOT i-Cockpit® najnovije generacije, inovativni koncept koji je poljuljao ustaljena pravila uređenja vozačeva mjesta u automobilu. Njime je sve podređeno užitku i usredotočenosti vozača u prostoru s visokom tehnologijom.

Upravljač je još kompaktniji i redizajniran je uz obruč s dvama ravnim dijelovima, što omogućuje bolje držanje i još više oslobađa vidno polje i prostor za noge vozača. Pozornost posvećena odabiru materijala i detaljima – obruč presvučen vrhunskom kožom od druge razine opreme, kromirani umetci, sjajni crni ukrasi – daju mu visoku razinu vidljive kvalitete i privlačnosti.

Velik dodirni zaslon od 8’’ služi kao tablet postavljen u središtu armaturne ploče i opremljen je vrhunskom tehnologijom za reaktivniju i praktičniju upotrebu. Uz njega se nalazi šest prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke, vrlo su elegantni i omogućuju izravan i stalan pristup glavnim funkcijama za udobnost: radiju, klima uređaju, navigaciji, postavkama vozila, telefonu i mobilnim aplikacijama.

Na instrumentnoj ploči u visini očiju prikazuje se digitalna slika visoke razlučivosti (dostupna u seriji), dijagonale 12,3’’ i futurističkih grafičkih elemenata. Može se u potpunosti podesiti i personalizirati te objedinjuje sve što vozač želi imati izravno u svom vidnom polju. Pet različitih načina prikaza koji se mijenjaju kotačićem na upravljaču omogućuju vozaču da po želji oblikuje instrumentnu ploču. Takozvani „personalizirani” način može se postaviti putem dodirnog zaslona i vozaču, među ostalim, omogućuje prikaz niza informacija: navigacije, sustava za pomoć u vožnji, parametara motora, putnog računala, podataka o vožnji itd. Estetiku svake konfiguracije naglašavaju animacije i prijelazi koji su pravi melem za oči.

No PEUGEOT i-Cockpit® razvijen je i u drugim aspektima. Budući da emocija ostaje jedna od glavnih vrijednosti marke PEUGEOT, on nudi još snažnija osjetilna iskustva. Tako samo jednim pritiskom na odgovarajuću tipku, pokraj prekidača, novi SUV PEUGEOT 3008 dobiva pravog maestra koji pojačava iskustvo vožnje: i-Cockpit® Amplify.

Zahvaljujući njemu u trenutku se bude sva osjetila:
- vid, igrom jačine ambijentalnog osvjetljenja i bojama zaslona,
- sluh, prilagođavanjem glazbenog ugođaja,
- dodir, masažnim točkama raspoređenima na više mjesta u sjedalima (do pet programa),
- njuh, mirisnim osvježivačem prostora.

Osim toga, kao i u modelu PEUGEOT 308, vid, dodir i sluh mogu uživati u zapanjujućim posebnostima koje nudi Driver Sport Pack.

Tako nastaje pravi festival doživljaja koji se nudi vozaču i omogućuje mu da dodatno pojača svoje emocije za upravljačem. Putnicima se nude dva standardna ugođaja: „Boost“ za dinamičniju vožnju i „Relax“ za mirniju vožnju. Te se dvije mogućnosti mogu u potpunosti personalizirati i rasplamsati užitak vozača i putnika te pružiti istinski jedinstveno iskustvo u kabini.

To je iskustvo vožnje naglašeno i bogato uređenom unutrašnjosti koja uvelike pridonosi izvrsnoj razini vidljive kvalitete i suvremenosti koja se osjeća u kabini. Odabrani su zanosni materijali, a obrađeni su bez kompromisa. Tako nalazimo kožu, brojne sjajne kromirane tipke, velike ukrasne elemente od ugljičnih vlakana ili tkanina... Tkanine nadahnute uređenjem doma obavijaju umetke na vratima, strop, okvir vjetrobranskog stakla, a čak i manje uobičajene dijelove automobila kao što je letvica armaturne ploče... To je vrlo suvremeno i djeluje toplo.

Zanosan vanjski dizajn

Dizajn unutrašnjosti novog PEUGEOT 3008 jedinstven je na tržištu. Linije su vesele, kvaliteta uređenja vrlo je privlačna, a ugrađena tehnologija obećaje mnogo.
Taj se osjećaj nastavlja i na vanjskom dijelu. Novi PEUGEOT 3008 na prvi pogled ostavlja dojam i iznenađuje svojim snažnim izrazom. Njegov je izgled smion, pročišćen i jasan: to je SUV. Naime, novi PEUGEOT 3008 poprima sva obilježja svojstvena SUV vozilima:
- okomit prednji kraj,
- dug i vodoravan poklopac motora,
- podignutu bočnu liniju karoserije,
- široke zaštitne obloge (donji dio odbojnika, blatobrani, donji dio vrata),
- velike kotače,
- povišeno podvozje,
- profilirane krovne nosače.
Ipak, novi SUV PEUGEOT 3008 ne zaustavlja se na tim obilježjima. Upotpunjuje ih dodatnim značenjem i emocijama radi postizanja iznimnog sklada. Vozilo ponajprije odiše osjećajem sklada, savršene ravnoteže oblika, istinske umjerenosti. Dizajn je nadahnut sjajnom kreativnošću njegovih dizajnera.

Okomit prednji kraj vrlo je snažan i odiše osjećajem snage, pa čak i životinjske sile. Linije su pročišćene, smione i napete. Široka prednja maska nameće se kromiranom rešetkom. Njezino središte ponosno krasi znak lava skladnih dimenzija, koji nije ni karikiran ni pretjeran. Mačkasti pogled prodoran je zahvaljujući profinjenim halogenim svjetlima. Postaje čak i oštar sa svjetlima full LED (dostupnima u opciji na izvedbama Allure i GT). Ventilacijski su otvori brojni i široki. Taj izražajan prednji kraj znak je samopouzdanja vlasnika vozila i ponosa koji proizlazi iz pripadnosti Marki. Istinski PEUGEOT!

Dug i vodoravan poklopac motora reljefno je oblikovan, što ostavlja robustan dojam. Na njega se nastavlja okomito vjetrobransko staklo postavljeno iza osovine prednjih kotača, a sa strane se nalazi kromirani umetak koji se izravno nastavlja na svjetla. Taj bočni potpis podsjeća na konceptni automobil PEUGEOT HX1 i daje dinamiku prednjem profilu te dodatno povećava prestižan i suvremen izgled vozila.

Bočna linija karoserije podignuta je, omjer limenih i ostakljenih površina osjetno je povećan, ali obrada je naglašena elegancijom i fluidnošću kojom se pojednostavnjuje profil vozila. Gornja linija poklopca motora produljena je reljefnim elementom koji obuhvaća ručice vrata i izduljuje siluetu vozila te mu daje profinjenost i stil. Taj je automobil izvanredno dizajniran, a zbog dimenzija je njegov izgled manje masivan i niži u odnosu na većinu njegovih konkurenata. Kako je dizajnerski tim PEUGEOT uspio ostvariti taj pothvat? Djelomično zahvaljujući mogućoj ugradnji – u opciji od druge razine opreme – sjajnog crnog krova, naglašenog ukrasnim elementom od inoksa dostupnog u seriji koji se proteže sve do stražnjeg spojlera. Taj krov „Black Diamond“ bitan je stilski element u samom konceptu vozila te mu daje još snažniju osobnost, dinamiku i suvremenost te ga smješta u višu klasu.
Zaštitne obloge vozila, veliki kotači, krovni nosači – sve je ostvareno znalačkim spojem karaktera i profinjenosti. To je kreativno ostvarenje iznimno suvremeno, pa čak i futurističko, a istodobno je oslobođeno svih pompoznih i pretjeranih stilskih zamki.

Iznenađenja ne nedostaje ni na stražnjem kraju vozila pročišćenog i vrlo suvremenog dizajna. Pod nakošenim stražnjim staklom u sjajnu crnu horizontalnu letvicu ugrađena su LED svjetla opalnog sjaja. U svjetlima se nalaze tri nezaobilazne „pandže“ zahvaljujući kojima je vizualni potpis PEUGEOT tako prepoznatljiv – i danju i noću.

Svakoga tko iz bilo kojeg kuta pogleda novi SUV PEUGEOT 3008, najprije zapanji dojam visokokvalitetnog rada i vidljiva visoka razina završne obrade. Mnogi elementi pridonose tom ukupnom dojmu: istančano prilagođeni elementi, kromirani ukrasi odmjereno raspoređeni oko cijelog vozila, dvobojna karoserija itd. Rezultat je prava ljepota, odmjerenost i profinjenost. Tim izgledom vozilo postaje najmoderniji SUV na tržištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene