Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ma koliko se trudila, djevojka nije mogla carinicima dokazati da je njezina putovnica važeća i da Novi Zeland nije država unutar Australije.


Novozelanđanka Chloe Phillips-Harris (28) provela je u svibnju gotovo dva dana u pritvoru na aerodromu u Almatiju jer kazahstanske carinike naprosto nije mogla uvjeriti da je Novi Zeland samostalna država!

Vezani članci Peter Madsen sjedi na tlu nedaleko od zatvorske zgrade u Abertslundu Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora Ilustracija Pedofil koji je seksualno zlostavljao dijete (6) pušten ranije iz zatvora i živi vrata do žrtve: "Ne izbjegava nas, šepiri se po dvorištu''

Unatoč svim atlasima i digitalnom prostranstvu koje nazivamo internetom, carinici su ostali uporni pri tvrdnji da je Novi Zeland država unutar Australije, zbog čega su njezinu putovnicu proglasili nevažećom.

Tako barem prenosi list New Zealand Herald, čije je novinar u nastavku od Phillips-Harris doznao i to da su je se Kazahstanci htjeli riješiti na jednostavan način i smjestiti je u zrakoplov za Kinu.

Budući da je takvo što odbila, završila je u prostoriji za ispitivanje, zapravo u sobičku sa stražarima ispred vrata: 

"U toj se sobi nalazio samo krevet. Nisu mi dali jesti, tek su mi se u noćnim satima smilovali stražari koji su prokrijumčarili pola boce soka. Bili su vrlo ljubazni, jedan je čak i popio dio tog soka ispred mene kako bi mi dao do znanja da je sve u redu", prepričala je mlada Novozelanđanka, čija je patnja okončana zahvaljujući vezama i poznanstvima.

Prijatelji su joj nabavili američku putovnicu i vizu, pa vjerojatno podmitili još poneku kariku u lancu kako bi ishodili njezino puštanje.

Unatoč neugodnom upoznavanju s tom državom u središnjoj Aziji, djevojka je svejedno ostala uživati u kazahstanskim ljepotama narednih šest mjeseci, a dio svojih iskustava je prenijela na društvenim mrežama.