Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Qu Zhibo, kuhar iz Zigong Cityja, potrošio je tri godine i samo 628 dolara kako bi sam sebi napravio džip.


Qu kaže kako bi mu trebalo puno manje vremena da napravi džip, no svakodnevne obveze glavnog chefa u vlastitom restoranu nisu mu dozvoljavale veći angažman. 

Vezani članci Mate Janković, kuhar Hrvatski chefovi udružili snage u razorenoj Petrinji: "Na meniju je ono što je donacija i što možemo pripremiti" Dekoriranje jela Nove Michelinove zvjezdice na dva hrvatska otoka, Chef otkrio što je bilo ključno

Ipak, nakon tri godine truda, Quovo dva metra dugačko i metar i pol visoko vozilo, inspirirano američkim vojnim džipovima, stalalo je samo 4.000 juana, tj. 628 dolara.

Qu je većinu dijelova, osim motora, volana, guma i rezervoara, sam dizajnirao i izradio. Priznaje kako mu je u jednom trenutku to postalo prava opsesija. Iako se po dizajnu, udobnosti i performansama ne može usporediti s modernim vozilima na tržištu, ovaj džip se vozi kako i svi ostali osim što ga pokreće motor od motocikla i što ga prije nego u njega uskočite morate upaliti 'negdje otraga'. 

Maksimalna brzina mu je 30 kilometara na sat, a iako nije 'legalan' Qu i njegovi prijatelji se dobro zabavljaju vozeći ga oko njegova restorana.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju