Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindrom stranog naglaska

Nakon operacije progovorila sa britanskim naglaskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka iz savezne države Oregon nemalo se iznenadila kada se probudila nakon oralne operacije. Naime nakon buđenja počela je nesvjesno pričati sa tečnim britanskim naglaskom.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) Nije ni znala da to radi Iz želuca su joj uklonili gotovo kilogram i pol kose koju je nesvjesno grickala čitav život

Kada je operirana prije 18 mjeseci, Karen Butler zvučala je i govorila kao i svaki prosječni američki državljanin. No, kada se probudila iz narkoze nakon operacije, ova 56-godišnjakinja počela je pričati potpuno drugačijim naglaskom nego dotada. 

Stručnjaci koji su ga analizirali kažu da se radi o mješavini irskog, škotskog i sjeverno-britanskog naglaska. 'To je poput kameleonskog glasa', rekla je Butler 'I ne mogu se pretvarati da govorim drugačije.' zaključila je.

Liječnici smatraju kako Butler pati od rijetkog stanja koje se naziva - sindrom stranog naglaska. Sindrom je toliko rijedak da je dosada zabilježeno manje od 100 slučajeva diljem svijeta.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene