Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako razlog ove jake svjetlosti na površini oceana nije poznat, stručnjaci pretpostavljaju da se radi o erupciji podmorskog vulkana.


Pilot i kopilot tijekom leta putničkim Boeingom 747 od Hong Konga prema Anchorageu na Aljasci snimili su nevjerojatan prizor. Misteriozna narančasta svjetlost bljesnula je pred njima s površine Tihog oceana, južno od ruskog poluotoka Kamčatke.

Vezani članci Vulkan Približili se vulkanu kako bi promatrali spektakl, a onda ih je iznenadila erupcija Reykjanes Veličanstveni prizori erupcije vulkana izazivaju strahopoštovanje prema silama prirode

Iako razlog ove jake svjetlosti na površini oceana nije poznat, stručnjaci pretpostavljaju da se radi o erupciji podmorskog vulkana, piše Daily Mail.

VIDEO Iskakali iz zrakoplova, a onda... Ako se bojite visina ovo je nešto što nikako ne biste smjeli gledati!

'Kako smo se približavali svjetlosti, tako je počela osvjetljivati oblake i cijeli nebeski svod nad nama. Ispod nas je bilo nešto zastrašujuće narančaste boje, makar je riječ o području gdje ne bi trebalo biti ničega osim vode', rekao je nizozemski pilot JPC van Heijst.

Hejist objašnjava kako su na ovu neobičnu svjetlost naišli negdje na pola puta svojeg putovanja, najprije su uočili munju, a 20 minuta nakon nje nebo je postalo narančasto.

Najprije se sumnjalo na oluju, no pilot kaže da je vrijeme bilo idealno, bez ikakve mogućnosti da bi ova svjetlost mogla biti posljedica oluje.

'Bila je to jedna od najjezivijih stvari koje sam vidio u svojoj karijeri', rekao je JPC koji još uvijek samome sebi ne može objasniti što je to točno vidio. Najprije je i sam pomislio da je vulkan, a onda ga je uhvatio i strah od vulkanskog pepela. No pepela nije bilo nigdje.

Cijelu su situaciju prijavili kontroli leta koja je zatražila detaljnu istragu tog područja. Što se dogodilo i od kud je došla ova narančasto-crvena svjetlost, mogli bi saznati uskoro.

Više fotografija ovog misterioznog događaja pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook