Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mušakarac s natpisom 'Jeb** siromašne', hodao je ulicom kako bi provjerio koliko javnost mari za manje sretne. Nakon toga, stavio je natpis 'pomozite siromašnima'.


Muškarac s natpisom 'Je*** siromašne' oko vrata hodao je ulicama u sklopu društvenog eksperimenta kojim se htjelo provjeriti koliko javnost mari za manje sretne.

Vezani članci Socijalna samoposluga, ilustracija Prazne police socijalnih samoposluga, humanitarne udruge u nestašici: "Danas smo odnijeli zadnji paket jednoj obitelji" Slika nije dostupna VIDEO Kako biste postupili da vam na ulici priđe dijete i kaže da je oteto?

Tvorci videa iskoristili su ga kako bi istaknuli da ljudi često jadikuju zbog siromaštva i osuđuju one koji su za njega zaslužni, ali nikada ne poduzimaju ništa po tom pitanju. Svatko će objaviti tweet od 140 znakova prepun dosjetki o politici vlade, ali nikada neće posegnuti u džepove i donirati novac, piše Independent.

Caritas BK BiH: Polovica stanovništva zemlje živi na rubu siromaštva

U videu je vidljiv bijes prolaznika zbog uvredljivog natpisa, međutim, kada je mladić stavio natpis 'pomozite siromašnima' oni se nisu zaustavljali kako bi donirali novac nego su samo prolazili pored njega.

'Znamo da vam je stalo. Molimo vam marite dovoljno da date', zaključak je videa.

Za video je zaslužna udruga za humanitarni rad Pilion Trust koja se bavi diskiminiranim i socijalno ugroženim ljudima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook