Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladić je u kutiju uspio smjestiti madrac i mali radni stol.


Možda će vam na prvu zvučati nevjerojatno, ali Peter Berkowitz, 25-godišnji umjetnik koj je nedavno preselio u San Francisco, doslovno život u kutiji plaća 2700 kuna (400 dolara) mjesečno.

Vezani članci Naselje, ilustracija Kad bi cijene nekretnina mogle početi padati? Za isti novac u jednom dijelu Hrvatske možete kupiti 700 kvadrata, a u drugom tek 50 Cijene nekretnina Pao promet nekretninama, ali ne i cijene: "Doći će do velikog segmentiranja tržišta, a ovi stanovi neće pojeftiniti"

Berkowitz je uselio u prijateljev stan, pa u njegovom dnevnom boravku podigao svoju novu spavaću sobu za koju tvrdi da je najudobnija koju je ikad imao.

U nju je uspio smjestiti madrac i mali radni stol, a razlog zašto se odlučio na 'život unutar dva kvadrata' je bio, očekivano, financijske prirode.

Naime, cijene najma nekretnina su u tom kalifornijskome gradu doista paprene, te smo se i sami na servisu Zillow uvjerili da se rijetko što pristojno da naći ispod 3000 dolara.

Niske cijene nekretnina u Đakovu mnogima donose muke

"Hej, ovako plaćam samo 508 dolara mjesečno za život u ulici do plaže (Berkowitz tu računa 400 dolara na ruke prijatelju + 108 dolara mjesečne otplate za podizanje kutije jer ga je izrada stajala 1300 dolara)".

"Možda će se nekome život u kutiji učiniti ludim, ali još su luđe cijene u ovome gradu. Štoviše, apsurdne su", napisao je na svom blogu Berkowitz, koji je novinarima Fortunea otkrio da je inspiraciju našao u japanskim hotelima, takozvanim kapsulama, u kojima gosti praktički samo iznajmljuju krevete.

Kako to izgleda prenijet ćemo vam u fotografiji jer je mladić svoji novi dom nedavno predstavio prijateljima na Facebooku.