Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladenci uglavnom žele da njihovo vjenčanje bude posebno i intimno. Kinezi, s druge strane, obožavaju masovna vjenčanja.


Današnji datum izabrala su čak 163 para. Razlog ponajviše leži u datumu, vjeruju da broj devet donosi posebnu sreću u braku. Na kineskom jeziku taj broj znači 'dugotrajan'. To je jedan od razloga zbog kojeg su ovi mladenci odlučili upravo danas izreći sudbonosno 'da'.

'Danas je poseban dan. 9. rujna slavimo 99. godišnjicu postojanja Republike Kine. Zbog toga smo odabrali ovaj dan za naše vjenčanje i sretni smo što smo okruženi s ovoliko mladenaca i blagoslova,' rekao je mladoženja Lawrence Lin. Kako bi bili sigurni da će im broj devet donijeti sreću, nisu riskirali, vjenčali su se u 9 sati, 9 minuta i isto toliko sekundi.

Čak je i broj mladenaca trebao biti 99, ipak zbog prevelikog interesa povećan je na 163. 'Sretan sam jer sam napokon oženio svoju prekrasnu mladenku, dugo smo ovo čekali. Nervozan sam jer je tu mnogo parova. Želim ovaj dan pamtiti kao poseban,' rekao je mladoženja Tang Chun Kuo.

'Moja supruga i ja samo rođeni na današnji dan i zato smo se odlučili danas i vjenčati. Nadamo se da će naš brak trajati zauvijek,' rekao je mladoženja Ryan Chen.

Masovna vjenčanja na Tajvanu se održavaju već 36 godina, pokrenula ih je gradska uprava kako mladenci ne bi rasipali novac na organizaciju svečanosti. No u najsretnijem danu u životu ispunjenom mnoštvom devetki, trošak je posljednje o čemu su ovi mladenci razmišljali.

Vezani članci Slika nije dostupna Kažu da je ovo jako sretan dan! Slika nije dostupna Tisuće siromašnih parova istovremeno sklopile brak