Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Londonski zoološki nakon deset godina ponovno je dobio prinove u obitelji azijskih lavova. Zoološki vrt tako je sada bogatiji za jednog lavića i lavicu.


Njhova majka Abi, posljednji je azijski lav, koji se prije deset godina okotio u tom londonskom zoološkom vrtu. Njihov otac šestogodišnji je lav , ne baš za neke privlačnog imena, Lucifer. Azijski lavovi vrsta su koja pripada kritično ugroženim vrstama, po kriterijima Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN).

Vezani članci Gorila i beba Dirljiva snimka obišla svijet: Pokazala svoje dijete gorili i doživjela nevjerojatno iskustvo Požar nebodera u Londonu - 3 Više od 100 vatrogasaca bori se s požarom na neboderu od 19 katova

'Ovi su lavovi dio iznimnih napora Europskog programa za očuvanje i razmnožavanje vrsta, kojem je jedan od ciljeva spasiti ovu vrstu lavova od izumiranja', kazao je za Associated Press David Field, direktor londonskog zoo-a. 'U svijetu ij ostalo možda oko 300', dodao je Field. Prema njegovim riječima, razlika između azijskog i afričkog lava jest u veličini, gdje je azijska vrsta nešto manja od afričke. Razlika je i u grivi, koja je kod azijske vrste gušća na repu i prednjim nogama.