Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Hrvoja Šalkovića

Čudno je ljeto iza nas, ljeto potpuno neobičnih pojava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto je gotovo, radni narode moje dobre, male Hrvatske.

Ljeto je gotovo, hajdemo zaključati vikendice, suočiti se sa svim užasima tekućih računa, hajdemo nazad na radna mjesta, ako imamo sreće da nas čekaju ista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Treba li facebook-prijateljevati s partnerom ili bračnim drugom? Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića PMS je PMS je PMS, to je tako kako je, drži gaće kada krene, i nema heroja koji tu može išta napraviti

Čudno je ljeto iza nas, ljeto u kojem je zabilježeno nekoliko fenomena i potpuno neobičnih pojava za ovo doba godine.

Pojava prva – na nebu iznad obale nisu viđeni kanaderi. Požara, hvala dragom bogu, nije bilo, ili je meni možda promaklo, u što sumnjam, jer zbog prirode posla kojim se bavim svakog dana škicnem portale, čisto da vidim što se događa. Nije bilo pomora hektara borova i maslinika, nije bilo zastoja na magistrali, nije bilo kadrova uspaničenih vatrogasnih službi. Nije bilo požara, jer nije bilo niti sunca. U dva mjeseca koja sam proveo na Jadranu uhvatio sam valjda pet ili šest sunčanih kupanja, a u ostatku vremena sam gledao kako vodene bujice nose automobile paškim ulicama.

Pojava druga – smanjio se broj vijesti o češkim turistima koji su u japankama, s pola boce vode u ruksaku krenuli o osvajanje Velebita. Nisam vidio prilog u kojem vođa navale GSS-a objašnjava kako je sa stijene južnog Biokova skinut poljski cirkusant u kupaćim gaćama koji je oko podneva krenuo prema vrhu opaliti selfie. Bit će da su furešti konačno došli pameti, a možda su i tome ipak zaslužne kiše. Valjda im bilo mrsko kisnuti gore na stijenama.

Pojava treća – Horvatinčić je ostao na kopnu, sigurnost plova na Jadranu povećana je za oko 800 %.

Pojava četvrta – Nisam pročitao niti slova o nasilnom zatvaranju hotela i ostalih ugostiteljskih objekata zbog sedam kuna viška u blagajni. Nejasno, poput sablasti, duh Slavka Linića još lebdi jadranskom magistralom, i viđenijim se ugostiteljstvima javlja u košmarnim snovima. Ali bit će da je ovaj njegov nasljednik u odnosu na gazdu Linića prava dječja emisija.

KOLUMNE HRVOJA ŠALKOVIĆA

Pojava peta – preseračina viđenijih hrvatskih jet set jebivjetara na hvarskoj rivi i palubama okolnih jahti svela se na minimum. Bit će da je šesta godina recesije konačno doprla i do onih mjesta gdje smo se svi nadali da će prvo udariti.

Uglavnom, bilo je ovog ljeta neobičnih pojava, ali bilo je onih potpuno standardnih. I saborski zastupnici i ministri bili su na kolektivnim godišnjim odmorima, čime su radnu godinu presjekli na pola, radnu godinu u kojoj su u prvoj polovici usrali motku, a u drugoj polovici će prdnuti u rosu.

To je uobičajeno, to nije nikakva nova pojava.

Ljeto je gotovo, radni narode moje dobre, male Hrvatske. Idemo zagristi u jesen, nikada depresivniju, nikada s više beznađa i crnila. Idemo pokušati dohvatiti Božić, pa onaj koji preživi, taj će pričati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene