Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni prinčevski zaručnički prsten

Kinezi 'štancaju' kopije Kateinog prstena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski proizvođači bižuterije masovno proizvode jeftine kopije zaručničkog prstena Kate Middleton

Masnu zaradu okretni kineski proizvođači nanjušili su u proizvodnji kopija kraljevskog zaručničkog prstena Kate Middleton, buduće supruge britanskog princa Williama. Jeftine kopije prstena i drugih suvenira vezanih uz skoro vjenčanje prinčevskog para proizvode se u desecima tisuća komada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Buduća supruga zaplakala od sreće Kako izgleda prosidba iz snova? Slika nije dostupna Zadržala ga za uspomenu? Jovana još nije Joksimoviću vratila zaručnički prsten od 6000 eura

'Kad su objavili zaruke, tek sam slučajno vidio prsten na internetu. Osjetio sam da bi on mogao imati veliku vrijednost kao suvenir i uspomena, te da bi time mogao imati i značajan tržišni potencijal. Odlučili smo ga tako prvo ponuditi na internetskoj prodaji i kroz par dana imali smo vrlo mnogo upita, i na kraju dobre rezultate', kaže Zhou Mingwang, vlasnik tvornice nakita. 

Replike zaručničkog prstena buduće princeze Kate izrađuju se od jeftinijih materijala i neznatno drugačijeg su dizajna i boje od originalnog plavog ovalnog safira i dijamanta koje nosi prinčeva zaručnica. Originalni zaručnički prsten vrijedi oko 30.000 funti, odnosno oko 265.000 kuna. Imitacije prstena u veleprodaji koštaju pak od 2,50 kn za jeftinije do 42 kune za skuplje verzije kopija.

Osim prstena, kineski proizvođači na tržište šalju i kopije ostalih memorabilija, poput šalica, tanjura i privjesaka za ključeve kraljevske obitelji.

Princ William i Kate Middleton objavili su zaruke u studenom prošle godine, a veliko kraljevsko vjenčanje održat će se 29. travnja ove godine. Tada se očekuje i najveća prodaja suvenira vezanih uz kraljevsku obitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene