Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski proizvođači bižuterije masovno proizvode jeftine kopije zaručničkog prstena Kate Middleton


Masnu zaradu okretni kineski proizvođači nanjušili su u proizvodnji kopija kraljevskog zaručničkog prstena Kate Middleton, buduće supruge britanskog princa Williama. Jeftine kopije prstena i drugih suvenira vezanih uz skoro vjenčanje prinčevskog para proizvode se u desecima tisuća komada.

Vezani članci Nina Kraljić - 5 Nina Kraljić zaručila se za umjetnika kojeg je dugo skrivala: "Ljubav je kad to učini u karanteni" James Middleton i Alizee Thevenet (Foto: Profimedia) Nova članica obitelji buduće kraljice: Samozatajni brat Kate Middleton se ženi lijepom Francuskinjom

'Kad su objavili zaruke, tek sam slučajno vidio prsten na internetu. Osjetio sam da bi on mogao imati veliku vrijednost kao suvenir i uspomena, te da bi time mogao imati i značajan tržišni potencijal. Odlučili smo ga tako prvo ponuditi na internetskoj prodaji i kroz par dana imali smo vrlo mnogo upita, i na kraju dobre rezultate', kaže Zhou Mingwang, vlasnik tvornice nakita. 

Replike zaručničkog prstena buduće princeze Kate izrađuju se od jeftinijih materijala i neznatno drugačijeg su dizajna i boje od originalnog plavog ovalnog safira i dijamanta koje nosi prinčeva zaručnica. Originalni zaručnički prsten vrijedi oko 30.000 funti, odnosno oko 265.000 kuna. Imitacije prstena u veleprodaji koštaju pak od 2,50 kn za jeftinije do 42 kune za skuplje verzije kopija.

Osim prstena, kineski proizvođači na tržište šalju i kopije ostalih memorabilija, poput šalica, tanjura i privjesaka za ključeve kraljevske obitelji.

Princ William i Kate Middleton objavili su zaruke u studenom prošle godine, a veliko kraljevsko vjenčanje održat će se 29. travnja ove godine. Tada se očekuje i najveća prodaja suvenira vezanih uz kraljevsku obitelj.