Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesvakidašnja priča dolazi iz Australije. 70-godišnji Australac iz glavnog grada Canberre došao je kod liječnika sa vilicom od 10 centimetara koja mu je bila umetnuta unutar penisa.


Australac je na hitnu pomoć došao sa krvarenjem u području spolnog organa i to 12 sati nakon ozlijede, a liječnicima je priznao kako se vilicom htio zadovoljiti, prenosi slovenski 24 Ur.

Vezani članci Maja Grba-Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HUBOL pozvao liječnike iz Sabora da se vrate svom pozivu pa prozvao Grbu Bujević: ''Posebno upada u oči šutnja bivše članice Stožera'' Doktori s maskama, ilustracija Apel liječnika: "Ne tražimo da svijet stane, ali malim ustupcima svi možemo pomoći"

Operacija je prošla uspješno, tako da je Australac ubrzo otišao iz bolnice, a vađenje vilice mu nije naštetilo.

Ovaj slučaj pojavio se i u časopisu International Journal of Surgery, gdje liječnici opisuju kako ovaj slučaj i nije toliko neobičan. Liječnici su i prije uklanjali slične neobične predmete kao što su kemijske olovke, četkice za zube, termometri, ključevi, povrće, pa čak i zmije.

>> Zaspao mrtav pijan, probudio se bez spolovila

Liječnici Amanda Chung, Krishanth Naidu i Maurice Mulcahy su odlučili javno objaviti ove slučajeve kako bi medicinska struka pokrenula raspravu o ovakvom ponašanju. Upozorili su da ovakve ozlijede mogu biti veoma opasne, a mogu dovesti do infekcije, a na kraju i do smrti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook