Red Bull Soapbox utrka održat će se za nešto više od dva tjedna, a staza koja će se protezati od Kazališta Komedija do Manduševca teško da će poštedjeti neko vozilo iz kućne radinosti.

Galerija


Čak 60 timova spustit će se na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića i pokušati pritom ostvariti što bolje prolazno vrijeme, ali i pobrati visoke ocjene sudaca. Sudački tim kojeg čine Maja Šuput, Miroslav Zrnčević 'Mrgud', Martin Sinković, Damir Kedžo i Petar Bruno Basić na utrci će ocjenjivati kreativnost i dizajn vozila te izvedbu na startu.

Vezani članci Juraj Šebalj (Foto: Anamaria Batur) - 5 Hrvatski rally vozač o najzabavnijoj utrci: U moru urnebesnih vozila niz stazu će se spustiti i jedan jastog Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) Hrvatski olimpijac prvi put u ulozi suca: Martin Sinković otkrio nam je kako će ocjenjivati jurilice na najotkačenijoj utrci

No, prije nego što nastupe u Zagrebu, timovi se moraju pobrinuti da dovrše svoja vozila, poštujući pritom sigurnosne propise. U radionicu su s istim ciljem prošlog tjedna ušli i Mario Petreković i Juraj Šebalj.

Juraj Šebalj, inače predstavnik žirija koji je odabrao najbolje timove prema prijavnim skicama i Mario Petreković koji će se na utrci naći u ulozi voditelja, pokazali su se kao odličan tim kad je u pitanju sastavljanje vozila.

Kako je izgledao njihov dan u Cat Corner Garage radionici pogledaj u videu, a njihovo vozilo iznenađenja pronađi na dan utrke, 14. rujna, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.