Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što kaže?

JESTE LI DOVOLJNO HRABRI? Test koji otkriva koliko dugo ćete živjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imajte na umu da još nije kasno da nešto promijenite i riješite se loših navika.

Thomas Perls, 56-godišnji gerijatar sa Sveučilišta u Bostonu, izradio je jednostavan test koji bi vam trebao ugrubo otkriti koliko ćete živjeti.

Sve što trebate učiniti jest dati odgovore na sljedećih šest pitanja, ali i razmisliti malo o tome što vam Perls putem njih poručuje.

Naime, nikad nije kasno da se prestanete oslanjati samo na eventualno odlične obiteljske gene i riješite se loših navika.

Koliko ćete dugo živjeti?

1. Ukoliko ste muškarac, započnite test kao da ste upravo proslavili 86. rođendan, a ukoliko ste žena, imajte na umu da vam je u ovom trenutku 89 (još jedanput, muškarci započinju test u 86., žene u 89.).

2. Jeste li smirena osoba koja dobro podnosi stres? Ukoliko jeste, na brojku koju je Perls odredio dodajte pet godina, ukoliko niste, oduzmite pet.

3. Je li itko od članova vaše obitelji dočekao 95. rođendan? Ako je, dodajte deset godina, ako nije, nemojte ništa oduzimati.

4. Vježbate li pet puta tjedno najmanje pola sata? Ako je odgovor potvrdan, dodajte pet godina, ako tome ipak nije tako, oduzmite pet.

5. Vježbate li mozak? Rješavate li razne mozgalice, križaljke, matematičke zadatke? Ako je odgovor da, dodajte pet godina, ako to ne činite, nemojte ništa oduzimati.

6. Je li vaša prehrana takva da pomoću nje uspijevate održavati zdravu težinu? Ako jest, nemojte ništa dodavati, ali ako nije, oduzmite pet godina.

7. Jeste li pušač? Ako jeste, oduzmite 15 godina, ako niste, nemojte ništa dodavati ili oduzimati. 

Eto, a sada, nakon što ste dali iskrene odgovore na sva pitanja, pogledajte što vam govori konačan zbroj. I, koliko ćete svjećica na torti dočekati? 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene