Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko bakterija?!

VIDEO Jedete za stolom u uredu? Nakon ovoga više nećete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li koliko bakterija iznosite sa sobom iz uredskog WC-a čak i nakon što operete ruke?

Iako vam se čini da vam je radni stol čist i uredan, upitno je čega sve na njemu ima, a što nije vidljivo golim okom. Ukratko, sve bakterije iz WC-a donosite sa sobom za stol. Bez obzira na to koliko revno i temeljito perete ruke.

Pročitajte i ovo Vjenčanje Provedena testiranja Ponovo otvoren resort nakon masovne zaraze na vjenčanjima: "Ne znamo odakle je norovirus došao, ali više ga nema" Norovirus: Vrlo zarazna infekcija proširila se među gostima četiriju vjenčanja blizu Zagreba! Evo gdje se virus obično skriva i koji su simptomi Masovna zaraza Nakon horor vjenčanja u Zaprešiću i privremena zatvaranja, oglasio se popularni resort: "Žao nam je!"

Zbog onih koji ne peru ruke, a takvih je u svakom uredu 25 posto, bakterije se prenose na kvaku za kojom ćete posegnuti, a zatim sjesti za svoj radni stol, podići slušalicu telefona, tipkati za računalom, jesti, dotaknuti usta...

A kad se sve to snimi posebnom kamerom na kojoj se vidi gotovo svaka bakterija, okrenut će vam se želudac.

Kako bi se minimizirao rizik od prijenosa bakterija iz britanskog su društva za javno zdravstvo dali nekoliko savjeta, piše Daily Mail.

Na ovom dijelu tijela je više bakterija nego na najprljavijim javnim površinama!

Ovo ste čuli već sto puta, no spuštanje daske prije puštanja vode u WC-u je vrlo bitno jer u protivnom bakterije lete i do šest metara od WC školjke. A ukoliko to nije učinila osoba koja je koristila WC osigurajte se tako što ćete prebrisati dasku antibakterijskom maramicom ili sprejem.

Američki znanstvenici su dokazali da se bakterije s kvake ili stola mogu proširiti po čitavoj zgradi.

Zastrašujuć podatak jest da se na 2,5 kvadratna centimetra tipkovnice smjesti više od 3.000 organizama. Uzmimo još u obzir da više od 16 posto populacije nosi norovirus koji izazva dijareju i povraćanje. Dakle, oboružajte se antibakterijskim gelovima i maramicama želite li i dalje jesti za radnim stolom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene