Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kineskom gradu Fushun nikla je vjerojatno najbesmislenija građevina na svijetu.


Neobični čelični 'Krug života' izgrađen je u Kini, točnije u gradu Fushunu. Međutim, izgleda da se radi o najbesmislenijoj građevini na svijetu.

Vezani članci Marko Mihaljević (Screenshot: Facebook) Mladi učitelj iz Slavonije na baušteli u Frankfurtu: "Crnčim ovdje od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj" Građevinska čuda (Foto: thechive.com) - 20 Građevinci za sobom ostavili kaos pa ih žrtve prokazale na društvenim mrežama

Prema pisanju Bilda, golemi se krug ne okreće, nema kabina u kojima bi turisti mogli sjediti, ništa. 157 metara visoka čelična grdosija nalazi se u trgovačkoj četvrti Fushuna, na sjeveroistoku Kine, a njezin arhitekt Jia Huan Cheng dizajnirao je i veliki TV toranj u Šangaju. 'Krug života' izgrađen je od oko 3.500 tona željeza i čelika. Četiri bi dizala trebala voziti do njegova vrha, koji je visok kao pedeseterokatnica. Međutim pogled s vrha na nedovršene nebodere sve je samo ne zapanjujuć.

>> FOTO Toliko su siromašni da moraju živjeti u WC-u!

Navodno je na vrhu prstena planirana platforma za bungee jumping, ali je ta ideja odbačena iz sigurnosnih razloga. Građevina, dakle, nema nikakvu praktičnu svrhu. Simbolično bi 'Krug života' trebao predstavljati put u raj.

Protivnici ovoga projekta posebno kritiziraju njegove velike troškove. Cijela je besmislena građevina, naime, koštala nevjerojatnih 12,5 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook