Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska gradska vijećnica

Izbacili kip iz vijećnice jer ima prevelike grudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni francuski grad zamijenio je patriotsku statu u gradskoj vijećnici jer su procijenili da kip ima prevelike grudi.

Gradonačelnik grada Neuville-en-Ferrain odlučio je zamijeniti statuu u gradskoj vijećnici nakon što su gradom počele kružiti neprimjerene priče, piše Daily Mail. Grudi Marianne u terakoti, tradicionalnog lika Francuske Republike, originalno je napravio lokalni umjetnik 2007. godine te je od tada svoj dom pronašla u gradskoj vijećnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što se događa? Šef Gradske plinare Miroslav Živko podnio je ostavku: Ovo su razlozi njegova odlaska, Holding već imenovao novog šefa Propala operacija grudi - 11 Večeras u Provjerenom Optužuju splitskog kirurga za propale estetske zahvate: "Bilo je kao da me mesar rezao. Iz rane je počela curiti sukrvica i gnoj"

No, neki zaposlenici koji su željeli ostati anonimni, tvrde da bi na statui trebalo napraviti korekcije. Gradonačelniku Gerardu Cordonu nije ostalo ništa drugo nego da izdvoji 900 proračunskih eura te kupi konvencionalniju statuu Marianne napravljenu po mjerama francuske manekene Laetitie Caste. Umjetnik koji je napravio statuu koja po novom ima prevelike grudi, kaže kako su one simbol francuske darežljivosti.Marianne je 2007. godine kupljena za 1.400 eura.

 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene