Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eto što se dogodi kada G sila potisne krv iz mozga prema nogama.


Ukoliko se dosad niste susretali s pojmom G-LOC, objasnimo ukratko da je riječ o nesvjestici uzrokovanoj nedostatkom krvi u mozgu. Događa se pilotima ili putnicima u zrakoplovima, a izaziva je višestruka G sila koje potiskuje krv prema nogama.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić napao Ukrajinu: ''Oni i još jedna zemlja EU-a šire lažne dojave o bombama u srpskim avionima'' Nesreća zrakoplova ''Zrakoplov se doslovno raspolovio!'' Našli se u zrakoplovnim nezgodama i uspjeli ih snimiti

Znanstveni članci govore da prosječna osoba prije gubitka svijesti može pretrpjeti otprilike 5G, dok su piloti borbenih zrakoplova istrenirani da se pomoću posebnih odijela i tehnika disanja nose i s dvostruko većim opterećenjem.

Kako izgleda utjecaj višestruke gravitacijske sile na tijelo poželio je otkriti i ovaj simpatični mladi gospodin, kojemu je osmijeh s lica u sekundi izbrisan.

Premda je u naslovu videa objavljenog na Liveleaku rečeno da je doživio i preživio 8G silu, čini nam se da je ona ipak bila nešto manja (pogledajte u nastavku i kako izgleda obuka vojnih pilota, odnosno kako ih se uči da savladaju 9G).

 

8g pull. 12 year old passing out

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju