Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Vozili ga Kerum i najbogatiji hrvatski seljak

Gotovo s proizvodnjom luksuznog Maybacha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da će se Maybach, jedan od najluksuznijih autiju za kojeg treba odvojiti približno 400 000 , uskoro prestati proizvoditi. Tako je barem izjavio Dieter Zetsche, izvršni direktor njemačke firme za proizvodnju automobila- Daimler.

Tako će, izgleda, 2012. biti zadnja godina za Maybach koji je prije desetljeća vraćen u proizvodnju nakon što je skoro 60 godina bio prikriven.

Pročitajte i ovo Benussi Pokrovitelj Autokuća Auto Benussi Nova mjerila za luksuz: Garaža u Zagrebu skriva najprestižnije primjerke limenih ljubimaca koje je teško ne poželjeti Cijene maslaca i pšenice Skuplje u sezoni Hrvati 250 grama ove zlatne namirnice plaćaju gotovo kao Europljani kilogram: "Stvarno ne znam što bih rekla na to"

Zetsche nije bez razloga došao do zaključka da se proizvodnja s obzirom na to koliko se u nju ulaže, više ne isplati. Pogotovo nakon što se pokazalo da je broj prodanih prošle godine blizu 200, dok zadnjih 10 godina brojka nije prešla 3000.

Podaci se čine još gorim kada se prodaja Maybacha usporedi s prodajom Rolls Royca koji bilježe 2700 prodanih automobila u 2010 godini, dok je prodanih Bentlya više od 5000.

Maybach je popularan i kod imućnijih hrvata, pa ga je tako svojedobno vozio splitski gradonačelnik Željko Kerum, a njime se hvalio i Stjepan Pavlek, neslužbeno najbogatiji seljak u Hrvatskoj. Pavlek u vlasništvu ima Maybach od 612 konja, vrijedan 4 milijuna i nekoliko tisuća kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene