Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimka euruptirajućeg ruskog vulkana Sarychev postala internetski hit.


Prije 5 godina, 2009 godine, ruski vulkan Sarychev eksplodirao je spektularno, dižući pepeo u zrak u fantastičnom prikazu geofizičke sile, piše portal io9, a fotografija je tek sad postala viralna.

Vezani članci Rusi Blesavi ruski roditelji postali hit, pogledajte kako se igraju s djetetom Ruska svakodnevica Ljudi se zgražaju, a njima je to svakodnevica: Čovjek se navikne na baš sve, pa tako i na život u Rusiji

Bilo je to prvi puta da je Sarychev eruptirao u zadnjih 20 godina, a dogodilo se sasvim sudbinski, dok je internacionalna svemirska postaja lebdjela iznad njega.

VIDEO Italija: Etna erumpirala, slijevala se lava

Mnogo toga može se vidjeti u ovoj kratkoj snimci. Nabujali oblak baca crnu sjenu na otoke podno sebe. Gusti, crni pepeo – najvjerojatnije piroklastični tok može se vidjeti padajući niz padinu vrha Sarycheva.

Glatki, mliječni oblak smjestio se na vrhu najvećeg oblaka pepela, nevjerojatne bijele boje te se prolazno transformira kako se zrak iznad pepela diže i hladi, kondenzirajući zrak iznad u takozvanu kapu od vlage. Čini se kako se dim počinje probijati kroz kapu odozdo.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook