Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U učionici biologije, zatvoren u staklenom ormaru, nalazi se kostur. Ali ne bilo čiji. Zdravstveni dužnosnici ostali su šokirani.


Posljednjih 50 godina, učionicu biologije škole Puchenii Mosneni na jugoistoku Rumunjske krasio je pravi ljudski kostur. Nije to bio bilo kakav kostur, već posmrtni ostaci bivšeg ravnatelja te škole, Alexandrua Grigorea Popescua.

Vezani članci Rumunjski MiG-21 Srušio se MIG u Rumunjskoj, a onda i helikopter koji ga je tražio: Poginulo osam ljudi Rumunjski MiG-21 Poginulo pet vojnika: Srušio se rumunjski helikopter koji je tragao za nestalim MiG-om

Popescu je u toj školi počeo raditi još daleke 1908. godine i to kao nastavnik biologije, a narednih 50 godina nastavio je tamo raditi. 40 od tih 50 godina Popescu je bio ravnatelj te škole, prenosi parentdich.co.uk.

Legenda o njemu kaže da nikad nije propustio predavanje, a nakon njegove smrti u 60-im godinama 20. stoljeća, otkriveno je da je njegova oporuka imala neobičnu stavku, čiji je cilj bio valjda pobrinuti se da niti u smrti ne propusti niti jedan sat biologije. Svoje posmrtne ostatke, odnosno kostur dao je školi da ga se izloži kao lutku u učionici biologije.

Već pola stoljeća nakon smrti, Popescuov kostur tako stoji u učionici, no sad su za taj morbidan čin doznali i zdravstveni dužnosnici u Rumunjskoj te su ukolnili kostur i dali ga na inspekciju. kad je utvrđeno da se radi o Popescuovom kosturu ostali su šokirani, no nakon temeljite inspekcije, odlučili su kostur vratiti u školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju