Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljepote prirode

FOTO i VIDEO: Nije li ovo jezero čudesno i bajkovito?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno od najneobičnijih jezera na planetu nalazi se u Kazahstanu.

Jezero Kaindy nastalo je nakon potresa 1911. godine, a kao posljedica tog potresa ostala je vodom poplavljena dolina, koja se s vremenom pretvorila u pravo jezero, ali s neobičnim dnom.

Pročitajte i ovo Ilustracija PHILEA forum Suočeni smo s bezbrojnim vrtlozima: U Hrvatsku stižu ljudi koji mogu svijet usmjeriti u boljem pravcu Izbori u Kazahstanu 82,4 posto glasova Izbori u bivšoj sovjetskoj republici: Nadmoćno pobjeđuje kandidat koji je naredio policiji da puca u prosvjednike

>> Zašto je jezero prokuhalo i promijenilo boju?

Mnogi svjetski profesionalni ronioci ne mogu odoljeti podvodnim ljepotama ovog jezera, a niti njegova površina nimalo nije obična. naime, crnogorična stabla nakon poplave doline nisu ostala potopljena do kraja pod vodom, pa su debla ostala stršati poput usamljenih jarbola na površini jezera prekrasne smaragdne boje.

Maksimalna dubina jezera je 30 metara. pogledajte fotografije ovog autentičnog kazahstanskog prirodnog bisera. Niže teksta se nalazi i video snimka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene