Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Korisna dijeta

Dva mjeseca samo na krumpiru dobro za zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac, koji je dva mjeseca jeo samo krumpir, zapanjio je nutricioniste jer je nakon dijete ispao zdraviji nego prije.

45-godišnji Chris Voigt, koji se nalazi na čelu komisije za krumpir u državi Washington, odlučio je pokazati nutritivnu vrijednost te namirnice. Na taj način htio se pobuniti protiv vladine odluke da u školama krumpir zamijeni drugim povrćem.

Pročitajte i ovo Nestašica krumpira - 6 Nema razloga za paniku Vlada nestašica Hrvatima omiljene namirnice, proizvođači poručuju: "Sadili smo kasnije nego prijašnjih godina" Cijene krumpira - 1 Kako uštedjeti? Prije se smatrala najjeftinijom namirnicom, ali s eurom postaje luksuz? "Meni je to puno"

Osim što je smanjio težinu, Voigt je smanjio razinu šećera u krvi i kolesterol. 'Osjećam se odlično. Tijekom dijete sam imao toliko energije. Nikad nisam osjetio nikakve posljedice, a spavao sam odlično', rekao je. Svaki je dan pojeo oko 20 krumpira, piše Telegraph.

>> Krumpir se može koristiti u sklopu dijeta

'Krumpir ima više kalija nego banane, a zadovoljava i 45 posto preporučene dnevne potrebe za vitaminom C. Jedina negativna strana jest nedostatak određenih vitamina kao što su vitamin A ili E', dodao je. Krumpire i nakon dijete obožava, ali priznaje kako se ova dijeta ne može koristiti dugoročno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene