DISCOVER KRKA_Manastir Krka i Visovac
DISCOVER KRKA_Manastir Krka i Visovac

Kada usred jezera rijeke Krke među beskrajnim plavetnilom obzora u kojeg se urezuju sive klisure ugledate mali otočić, zanima vas kako doći do njega.


Visovac možete organizirano posjetiti brodom sa Skradinskog buka, Stinica i Remetića uz stručnog vodiča Nacionalnog parka od travnja do listopada.

Nemojte zaboraviti, Visovac je drevni samostan okružen mirom i tišinom. Sa svojim kulturnim i povijesnim blagom, Visovac je puno više od čarobnog prizora kojeg želite uhvatiti vašom kamerom. Visovac je riznica sakralne i svjetovne kulture te mjesto molitve franjevaca koji su ovdje kultivirali dvjestotinjak različitih vrsta bilja.

Drugi čuveni sakralni lokalitet na rijeci Krki duhovno je svetište pravoslavne vjere u Dalmaciji poznato pod nazivom – manastir Krka.

Manastir Krka možete posjetiti organiziranim brodskim prijevozom u trajanju od dva i pol sata od travnja do listopada na relaciji Roški slap – manastir Krka – srednjovjekovne utvrde Nečven i Trošenj.

Do manastira možete doći i osobnim automobilom ili izletničkim autobusom iz Kistanja tijekom cijele godine. Iz Kistanja slijedite putokaz za manastir Krka i serpentinama se spustite do samog manastira gdje se nalazi parkiralište.

Na ovom prirodnom proširenju Krke uživajte u arhitekturi manastira podignutog u 14. stoljeću i bogatstvu životinjskog svijeta na tršćacima i zamočvarenim livadama.

Uistinu doživjeti Krku znači iznova otkriti sva povijesna nalazišta i kulturološke fenomene u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote.

Istražite Krku i uživajte!

Potražite nas na www.np-krka.hr