Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deset tona mandarina neretvani doniraju Slavoniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već treću godinu za redom, drugi vikend u listopadu, održavaju se Dani Neretve u Zagrebu. Ove godine manifestacija traje dva dana, 10. i 11. listopada 2014. godine.

Članovi Udruge Dani Neretve u Zagrebu, koji već tradicionalno organiziraju podjelu mandarina na središnjem zagrebačkom Trgu, ove godine 10 tona mandarina doniraju stanovnicima poplavljenog područja u Slavoniji. Neretvani najbolje razumiju što znači biti poplavljen i nositi se s posljedicama poplava, ali i s posljedicama svih drugih vremenskih pa i gospodarskih nepogoda.

Pročitajte i ovo Mandarine - 3 Prerano ubrano Omiljeno jesensko voće već je u prodaji, no postoji problem: "Može dobiti boju, ali ne može šećer" Dolina Neretve Narančin trnoviti štitasti moljac Potvrđen nalaz štetnog kukca kod Opuzena, iz resornog ministarstva objavili što će se sve morati učiniti

U subotu, 11. listopada u 11:00 sati, ispred zgrade općine Drenovci, članovi Udruge Dani Neretve u Zagrebu, zajedno s predstavnicima Neretvanske udruge voćara „Mandarina“ Opuzen, podijelit će 10 tona mandarina građanima i predstavnicima udruga djece s posebnim potrebama te osnovnim školama na tom području.

Ovogodišnja manifestacija, osim tradicionalne, humanitarne podjele mandarina, ima i stručni dio koji se održava u Zagrebu. Na Okruglom stolu pod nazivom Put do strategije razvoja doline Neretve, stručnjaci iz pojedinih gospodarskih i znanstvenih područja ukazat će na nužne iskorake koji su potrebni za izradu kvalitetne i jasne strategije razvoja Doline Neretve. Okrugli stol održava se 10. listopada 2014. godine u hotelu „International“ s početkom u 18:00 sati.

Popis Udruga i škola kojima doniramo mandarine:

- Udruga djece oboljele od malignih bolesti "Mali korak",
- Udruga djece s posebnim potrebama "Golubovi", Podružnica Drenovci
- Udruga djece s posebnim potrebama "Zvjezdice" Gunja - Općina Gunja

OŠ "Ivan Meštrović", Drenovci; OŠ "Ivan Filipović" Račinovci; OŠ "Ivan Filipović" Račinovci - Područna škola Đurići; OŠ "Davorin Trstenjak" Posavski Podgajci; OŠ "A.S. Radić" Gunja - Područna škola Rajevo Selo

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene