Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz i uživancija

Ovo su najskuplje ulice na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislite da su stanovi u Hrvatskoj skupi? Evo koliko koštaju najskuplji kvadrati na svijetu koje mogu priuštiti samo najbogatiji.

Neke ulice u svjetskim metropolama već desetljećima su privlačne milijarderima koji u njima vole živjeti. Nekima su te ulice primamljive zbog odličnog pogleda, nekima zbog blizine luksuznih trgovina, a nekima zbog vrhunske gastronomske ponude.

Pročitajte i ovo Glamping - 6 Glamur u prirodi Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna Luksuz na Kvarneru (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Sve traženiji i odmor u unutrašnjosti Za cijenu se često ni ne pita: Luksuzne kuće za odmor na Kvarneru sve su traženije

Billionaire Census ovih je dana objavio istraživanje prema kojem je napravljena lista deset najskupljih ulica na svijetu. Mislite da su stanovi u Hrvatskoj skupi? Evo koliko koštaju najskuplji kvadrati na svijetu koje mogu priuštiti samo najbogatiji.

1. Pollock's Path, Hong Kong – 120.000 dolara po kvadratu

Ovo je ulica s trenutno najskupljim kvadratima na svijetu i pravi je raj za svjetske milijardere. No, većina stanara su bogataši iz Hong Konga, koji cijenama stanova stalno ruše rekorde. Do danas najskuplji stan koji je kupljen u toj ulici dosegao je nevjerojatnu cijenu od 103 milijuna dolara 2011. godine.

2. Kensington Palace Gardens, London – 107.000 dolara po kvadratu

Najslavniji par koji živi u Kensingtonu su William i Kate, a među susjedima im je među ostalima i Roman Abramovič. Ulica je inače prozvana i 'Aleja milijardera'.

>> Imanje vrijedno 20 milijuna dolara: Evo gdje živi slavna ljepotica!

3. Avenue Princess Grace, Monaco – 86.000 dolara po kvadratu

Monaco je oduvijek volio milijardere na svojim ulicama. Avenija Princess Grace je najekskluzivnija ulica u Monacu koja se cijelom dužinom proteže uz more. Trenutno se tamo gradi Tour Odeon, stambena zgrada s luksuznim stanovima i kada bude završena iduće godine bit će to najviša zgrada u kneževini.

4. Boulevard du Général de Gaulle, Cap Ferrat, Francuska – 79.000 dolara po kvadratu

Ovaj ekskluzivni poluotok na Azurnoj obali je najskuplja lokacija izvan urbanog područja. Najskuplje su vile one koje se nalaze na plažama, a među vlasnicima jedne od njih su Angelina Jolie i Brad Pitt.

5. Paterson Hill, Singapur – 42.000 dolara po kvadratu

Peterson Hill je rezidencijalna slijepa ulica blizu jedne od najskupljih šoping ulica na svijetu. Najskuplji stan u ovoj ulici je Marq, poznat po tome što ga je u cijelosti dizajnirao Hermes.

6. Chemin de Ruth, Ženeva – 37.000 dolara po kvadratu

Većina vila u ovoj ulici imaju bazene, vrtove veličine Jelačićevog trga i pogled na slavno ženevsko jezero. Cijene kuća u ovoj ulici, u kojoj živi cijela obitelj Peugeot je oko 13 milijuna dolara.

>> Luksuz i uživanje: Ovako odmara kraljevski par!

7. Romazzino, Sardinija – 32.900 dolara po kvadratu

Brdašce Romazzino postalo je popularno među milijarderima u šezdesetima. Prošle godine na Romazzinu je prodana najskuplja kuća, a bila je to vila Rocky Ram talijanskog milijunaša Carla de Benedettija za 148 milijuna dolara.

8. Ostoženka, Moskva – 29.000 dolara po kvadratu

Ostoženka je ulica u centru Moskve i središte je moskovskog luksuznog života. Stanarima u Ostoženki nije problem platiti 200.000 dolara za parkirno mjesto, a najskuplji stan ikad prodan u Ostoženki bio je stan na pet etaža koji je prodan za 48 milijuna dolara.

9. Peta avenija, New York – 28. 000 dolara po kvadratu

Peta avenija već je jako dugo omiljena ulica bogatih i slavnih. Najtraženiji stanovi u Petoj aveniji su naravno svi koji gledaju na Central Park. Peta avenija je puna dizajnerskih trgovina, a ujedno je i 'dom' Rockefeller centru. 

10. Avenue Motaigne, Pariz – 26.000 dolara po kvadratu

Nalazi se u blizini Champs Elyseesa, a osim što je među najskupljima također je i jedna od ulica koja ima najviše butika visoke mode. Svatko tko u modi nešto znači u aveniji Montaigne ima trgovinu. Najslavnija stanarka u ulici bila je Marlene Dietrich.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene