Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisni savjeti

Evo kako očuvati cvijeće kada zahladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi rezano cvijeće što dulje trajalo, pomozite mu s ovim malim, ali provjerenim trikovima

Da bi zimi što dulje potrajalo, cvijeće u vazi ne smije stajati blizu radijatora ili peći. Podjednako je važno da ga ne stavljate na visoke police, jer je u grijanoj prostoriji pri stropu zrak topliji i suši. Cvijeće treba čuvati i od propuha, a preko noći dobro ga je premjestiti u hladniju, negrijanu prostoriju.

Pročitajte i ovo Poskupio i odlazak na groblje - 3 I tamo je inflacija Bliži se blagdan Svih svetih, a odlazak na groblje skuplji nego ikada: Dnevnik Nove TV doznaje koliko će vas stajati krizanteme, a koliko malo voska u plastici Mladen Mađerić - 3 Nezapamćeno nevrijeme Suze nakon tuče koja je uništila urod, plastenike, automobile: "Kao da nas je netko granatirao. Ljudi su se sakrivali pod stolove"

Vodu u vazi treba mijenjati svakodnevno, a pri tome treba paziti da u vodi budu samo stabljike, jer lišće naginje truljenju. Pripazite da voda ne bude zamuljena, gnjila i lošeg mirisa. Primjerice, dalijama i narcisama treba, uz redovno mijenjanje vode, stabljike treba i obrezivati. Kad cvijeće u vodi spusti glavu treba ga obrezati. Najbolje je to učiniti pod vodom. 

Noću cvijeće ne držite u spavaćoj sobi jer je noću potrošnja kisika veća nego danju. Cvijeće nikad ne stavljajte u plstične vaze. Ne pristaje svako cvijeće u svaku vazu - u velike i široke vaze stavlja se uvijek puno cvijeća, u visokoj vazi može dobro izgledati grana, gladiole, ruže s dugačkim peteljkama. Manje niske vaze pogodne su za mini bukete. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene