Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za starije i djecu

Bizarna psihoterapija: Pomazi, nahrani i odjeni - svinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici staračkih domova znaju se veoma iznenaditi kada im na vrata dođe psihoterapeut Daan Vermeulen sa svinjom pod rukom.

Vermeulen se bavi čudnim oblikom terapije. Starijim ljudima i djeci pomaže u rješavanju problema s ponašanjem tako da im dopušta da hrane, maze i oblače svinje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poražavajuće brojke Od ovisnosti o drogi liječilo se 132 maloljetnika: Najmlađi je imao samo 12 godina Slika nije dostupna Naslovna uloga u filmu 'Noćni brodovi' Ana Karić uskoro će napuniti 70: Da se razbolim pristala bih na starački dom!

No svi ne prihvaćaju svinje iz prve. 'Strah je dobar. Svatko tko počinje strahom od životinja i postupno se rješava tog straha doživljava veliki napredak', pojasnio je ovaj nizozemski psihoterapeut.

Svinje koje koristi za terapiju zovu se Felix i Rudi, minijaturne su rase i imaju oko 68 kilograma, piše Reuters. Vermeulen je s terapijom počeo prije četiri godine, a nakon početnog uspjeha, nastavio se baviti.

>> VIDEO: Svinja svladala hod na dvije prednje noge

'Mačke , psi i konji se često koriste u terapiji, no svinje su toliko neobične da uspijevaju zadržati pažnju pacijenta', pojasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene