Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoey Van Lowe, 16-godišnja djevojka iz Houstona, podijelila je na svom profilu na Twitteru priču o jednom neobičnom prijateljstvu potkrijepljenu fotografijama.


Naime, njezina je tetka prije tjedan dana kupila manjeg štakora kako bi njime nahranila zmiju, no glodavac je gmazu umjesto večere postao prijatelj.

Vezani članci Piton u školjci Noćna mora postala stvarnost: Ugrizla ga zmija kad je sjeo na WC, krv je bila posvuda Piton Monty Piton Monty progutao cijeli ručnik za plažu, veterinarska ordinacija objavila snimku izvlačenja

Tako barem možemo tumačiti ono što je zabilježeno kamerom, a fotografije svjedoče kako štakor na pitonu imena Snake mirno spava te da se po njemu radoznalo pentra.

Premda su brojni pretpostavili da će to druženje trajati tek toliko dugo dok zmija ne ogladni, vlasnica profila je prije dvadesetak sati objavila novu fotografiju na kojoj štakora možemo vidjeti još uvijek živog.

Van Lowe nažalost nije ostavila puno detalja pa nije poznato kada je zmija zadnji puta jela i je li u uopće sklona štakorima, no kako bi vam barem pokušali objasniti druženje u terariju, odgovore smo potražili na stranici Pet Centra, a na kojoj je doktorica veterinarske medicine Nataša Lončar napisala sljedeće: 

"U prirodi se kraljevski pitoni ne hrane miševima pa se vrlo često događa da miša - koji je često ponuđen kao objed u zatočeništvu - ne prepoznaju kao hranu... Kraljevski pitoni u prirodi mogu duže vremena preživjeti bez hrane pa se čak nalaze podaci koji navode da taj period može biti godinu dana."