Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HAARP, vojno postrojenje koje teoretičari zavjera krive za najveće prirordne i industrijske katastrofe, tijekom ljeta će biti ugašeno i zatvoreno, izvijestila je američka vlada.


High Frequency Active Auroral Reseach Program (Visokofrekventni program za aktivno istraživanje aurora), set je antena koje emitiraju visokofrekventno radijsko zračenje.

Vezani članci Gaće kao maska ''Ne nosim masku zbog istog razloga zbog kojeg ne nosim ni gaće...'': Debata oko maski postala tragikomična Woody Harrelson (Foto: Twitter) Ni zvijezde nisu ostale imune na širenje teorija zavjere o koronavirusu i 5G mreži: "Ovce ste"

Vlada SAD-a je istaknula kako im više nije potrebna ta mreža koja se koristi za proučavanje atmosfere i naročito ionosfere, prenosi Independent. HAARP je smješten na Aljasci.

Cilj projekta HAAR bio je stvaranje bolje radio-komunikacijske tehnologije, proučavanjem gornjih dijelova atmosfere, odnosno ionosfere.

Poplave u BiH nisu se dogodile slučajno, za sve je kriv...?

"Prelazimo na druge metode proučavanja i upravljanja ionosferom, za što je HAARP bio stvoren. HAARP je imao cilj da ubaci energiju u ionosferu, kako bismo je mogli kontrolirati, no taj posao je završen", rekao je David Walker s odjela za znanost i tehnologiju Američkog zrakoplovstva.

Postoje brojne teorije o tome kako HAARP utječe na klimatske promjene, promjenu vremenskih prilika, onesposobljavanje satelita, pa čak i kontrolu uma. HAARP će se ugasiti nakon finalnog istraživačkog projekta sredinom lipnja. Taj projekt će voditi Agencija za napredne odbrambene istraživačke projekte (DARPA), koja je jednako omiljena kod teoretičara zavjera.

Rad na HAARP-u je počeo 1993. godine, na njega se godišnje potroši oko 5 milijuna dolara, a za izgradnju je potrošeno više od 280 milijuna dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook