HGK - AI2FUTURE poziv
HGK - AI2FUTURE poziv Foto: PR

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom udrugom za umjetnu inteligenciju (CroAI), organizira najvažnije godišnje okupljanje zajednice koja razvija i primjenjuje tehnologiju s područja umjetne inteligencije – AI2FUTURE konferenciju, koja se održava u Zagrebu, 15. i 16. listopada 2020.


Na AI2FUTURE konferenciji će predstavljen jedinstveni pregled ukupnog AI tržišta u Hrvatskoj koji je nastao kroz istraživanje i zajedničku suradnju CroAI i Hrvatske gospodarske komore. AI landscape je relevantan pregled svih dionika tog tržišta, od AI tvrtki i startupa do šireg ekosustava umjetne inteligencije u Hrvatskoj koji uključuje obrazovne i istraživačke ustanove, udruge i predstavnike javnog sektora.

Vezani članci Kod otvaranja firme, mnogi ne znaju od kuda početi Ideja nije dovoljna: Koji je prvi korak u pokretanju tvrtke? Potpore za samozapošljavanje ponovo su pokrenute početkom srpnja Do 100.000 kuna za samozapošljavanje: Državni poticaji uz koje je ideju moguće pretvoriti u ozbiljan biznis

Uz pregled AI tržišta na konferenciji će vodeći svjetski i domaći stručnjaci iz gospodarstva i znanosti prezentirati aktualne poslovne AI projekte, nove trendove, AI alate i robotiku, a čuti ćemo i nacionalne AI strategije EU-a, Izraela, Švedske i Južno-afričke Republike.

Ključne prezentacije održat će uživo Norbeto Andrade, Global Policy Lead for Digital and AI Ethics iz Facebooka, te Isaac Ben Israel, prvi čovjek Izraelske svemirske agencije i ključna osoba Izraelskog tehnološkog čuda.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na www.ai2future.com.