Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pred nama su vrući dani, no što je s ostatkom ljeta? Nikola Vikić Topić ima odgovore

Kalendarski gledano, približavamo se polovini ljeta kojeg je do sad obilježilo znatno toplije i sušnije vrijeme od prosjeka, a bilo je i više sunčanih sati nego inače. U drugu polovinu ljeta ulazimo krajem ovog tjedna, a prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, i ona će biti toplija i sušnija nego što je to uobičajeno.

U cijeloj zemlji će u srijedu ujutro vrijeme biti sunčano, samo lokalno uz malo oblaka kojih će češće biti na kopnu. Puhat će slab vjetar, a na obali slaba do umjerena bura. Vremenska prognoza pokazuje da će najniža noćna temperatura iznositi od 14 do 18, a na Jadranu od 23 do 26 stupnjeva.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz malo oblaka i slab vjetar. Postoji vrlo mala mogućnost za kratak pljusak uz granicu sa Slovenijom. Bit će vruće, toplije nego u utorak, a najviša temperatura iznosit će oko 32 Celzijeva stupnja.

U Slavoniji će vrijeme biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Posavini i oko Požege postoji mala vjerojatnost za kratak poslijepodnevni pljusak. Puhat će slab vjetar, a temperatura će biti oko 32 stupnja.

U Istri, na Kvarneru te u gorju će vrijeme biti sunčano i vruće uz malo oblaka. Bura će sredinom dana oslabjeti, pa okrenuti na maestral, a onda će predvečer ponovno zapuhati slaba do umjerena bura. Najviša temperatura na obali će iznositi oko 33, a u gorju od 27 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti pretežno vedro. Malo više oblaka bit će u unutrašnjosti pa tamo postoji mogućnost za kratak pljusak, osobito uz samu granicu s Bosnom i Hercegovinom. Puhat će umjeren maestral, a navečer slaba do umjerena bura. Temperatura će iznositi od 32 do 34 stupnjeva.

More se na jugu zbog bure opet malo ohladilo pa ondje temperatura mora iznosit 23-24 stupnja, dok se na sjeveru kreće od 25 do 27 stupnjeva. UV indeks će u srijedu u cijeloj zemlji biti visok. Neće biti puno oblaka, što znači da su opekline moguće već za dvadesetak minuta, istaknuo je tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić Počast diljem Hrvatske VIDEO Sirene se posljednji put oglasile za Gorana Komlenca: "Zajedno smo rasli, ponikli, svaku nedjelju bili skupa..."

Pročitajte i ovo Ilustracija LOŠE BROJKE Veliki porast broja novozaraženih kod susjeda: U zadnja 24 sata gotovo 7000 ljudi pozitivno na koronu, zaražene i bebe

Idućih će dana na kopnu vrijeme biti sunčano sa slabim vjetrom. Malo vjetrovitije bit će u subotu, kad će zapuhati umjeren sjeverac. Noći će ugodne s temperaturom oko 17, dok će dani biti vrući i sve topliji u temperature do 35 Celzijevih stupnjeva.

Na moru će vrijeme biti vedro. Noću će puhati slaba do umjerena bura, a danju maestral. U subotu će bura ojačati na umjerenu do jaku. Najniža noćna temperatura bit će oko 25, a najviša dnevna do 35 stupnjeva.

Približavamo se polovini ljeta koje je ove godine bilo znatno toplije i sušnije od prosjeka, a bilo je i više sunčanih sati. Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, i druga će polovina ljeta biti toplija i sušnija nego što je to uobičajeno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene